De activiteiten van KBC Securities Japan zullen in de komende maanden worden afgebouwd, zo luidt het. Ze maakten in het nieuwe strategisch plan van de KBC-groep immers niet langer deel uit van de kernactiviteiten.

Een groot deel van het personeel kan nu aan de slag bij BNP Paribas. "Het gaat om 80 procent van het zestigtal mensen dat bij KBC Securities Japan werkt", verduidelijkt Viviane Huybrecht, de woordvoerder van de KBC-groep. Een deel van het personeel blijft aan de slag om te zorgen voor een ordelijke afwikkeling en overgang. KBC zal de klanten en andere betrokkenen informeren over de stopzetting van de activiteiten. De klanten kunnen kiezen of ze mee de overgang maken naar BNP Paribas.

Voor de Franse bank "is met de komst van het KBC-personeel de laatste ontbrekende schakel gevonden om een ruim aandelen- en aandelenderivatenplatform te kunnen uitbouwen in Japan", aldus een persbericht.

Volgens haar strategisch plan gaat de KBC-groep zich hoofdzakelijk richten op particulieren, kleine en middelgrote ondernemingen en midcaps op haar kernmarkten in België en Centraal- en Oost-Europa.

De activiteiten van KBC Securities Japan zullen in de komende maanden worden afgebouwd, zo luidt het. Ze maakten in het nieuwe strategisch plan van de KBC-groep immers niet langer deel uit van de kernactiviteiten. Een groot deel van het personeel kan nu aan de slag bij BNP Paribas. "Het gaat om 80 procent van het zestigtal mensen dat bij KBC Securities Japan werkt", verduidelijkt Viviane Huybrecht, de woordvoerder van de KBC-groep. Een deel van het personeel blijft aan de slag om te zorgen voor een ordelijke afwikkeling en overgang. KBC zal de klanten en andere betrokkenen informeren over de stopzetting van de activiteiten. De klanten kunnen kiezen of ze mee de overgang maken naar BNP Paribas. Voor de Franse bank "is met de komst van het KBC-personeel de laatste ontbrekende schakel gevonden om een ruim aandelen- en aandelenderivatenplatform te kunnen uitbouwen in Japan", aldus een persbericht. Volgens haar strategisch plan gaat de KBC-groep zich hoofdzakelijk richten op particulieren, kleine en middelgrote ondernemingen en midcaps op haar kernmarkten in België en Centraal- en Oost-Europa.