De waardeverminderingen op de activiteiten van het Russische
Absolut Bank, NLB uit Slovenië, KBC Banka uit Servië, KBC Bank Deutschland en de Antwerpse diamantbank hadden een negatieve impact op het resultaat van 1,2 miljard euro na belastingen.

De invloed van de waardeverminderingen op het regelgevend kapitaal bedraagt 600 miljoen euro. De negatieve invloed op het kapitaal wordt volledig gecompenseerd op het ogenblik dat de desinvesteringen worden afgerond, aldus KBC in een persbericht.
Het nettoverlies van 539 miljoen euro staat tegenover een winst van 380 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar en 333 miljoen euro in het tweede kwartaal 2011.

Uitzonderlijke en niet-operationele elementen niet meegerekend, sloot KBC het tweede kwartaal af met een onderliggende nettowinst van 372 miljoen euro, tegenover 455 miljoen euro in het vorige kwartaal en 528 miljoen euro in het tweede kwartaal 2011.

CEO Johan Thijs is tevreden over het bedrijfsresultaat, 'met goede commerciële resultaten op de thuismarkten in België en Centraal Europa. Zo stegen de depositovolumes in België met 5 procent, en met 3 procent in Centraal-Europa op jaarbasis.'

KBC kon ook de liquiditeit en solvabiliteit optrekken, en verlaagde voorts zijn blootstelling aan Zuid-Europese overheidsobligaties. KBC raamt dat de kernkapitaalratio in overeenstemming met de opgelegde Basel III-kapitaalnormen tegen eind 2013 9,5 procent zal bedragen.

De bank-verzekeraar is ook van plan de 4,67 miljard euro (zonder premies) aan staatssteun terug te betalen tegen eind 2013, waarvan een groot deel voor eind 2012 zou worden afgelost. (Belga/BO)

De waardeverminderingen op de activiteiten van het Russische Absolut Bank, NLB uit Slovenië, KBC Banka uit Servië, KBC Bank Deutschland en de Antwerpse diamantbank hadden een negatieve impact op het resultaat van 1,2 miljard euro na belastingen. De invloed van de waardeverminderingen op het regelgevend kapitaal bedraagt 600 miljoen euro. De negatieve invloed op het kapitaal wordt volledig gecompenseerd op het ogenblik dat de desinvesteringen worden afgerond, aldus KBC in een persbericht. Het nettoverlies van 539 miljoen euro staat tegenover een winst van 380 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar en 333 miljoen euro in het tweede kwartaal 2011.Uitzonderlijke en niet-operationele elementen niet meegerekend, sloot KBC het tweede kwartaal af met een onderliggende nettowinst van 372 miljoen euro, tegenover 455 miljoen euro in het vorige kwartaal en 528 miljoen euro in het tweede kwartaal 2011.CEO Johan Thijs is tevreden over het bedrijfsresultaat, 'met goede commerciële resultaten op de thuismarkten in België en Centraal Europa. Zo stegen de depositovolumes in België met 5 procent, en met 3 procent in Centraal-Europa op jaarbasis.' KBC kon ook de liquiditeit en solvabiliteit optrekken, en verlaagde voorts zijn blootstelling aan Zuid-Europese overheidsobligaties. KBC raamt dat de kernkapitaalratio in overeenstemming met de opgelegde Basel III-kapitaalnormen tegen eind 2013 9,5 procent zal bedragen.De bank-verzekeraar is ook van plan de 4,67 miljard euro (zonder premies) aan staatssteun terug te betalen tegen eind 2013, waarvan een groot deel voor eind 2012 zou worden afgelost. (Belga/BO)