De nieuwe eigenaars zijn fondsen beheerd door vennootschappen van Fortress Investment Group, meldt KBC in een persbericht. De verkoop van deze portefeuille was al op 10 november aangekondigd. Het gaat om een desinvestering die kadert in de vernieuwde strategie van KBC om het risicoprofiel van de groep te verlagen en zich te concentreren op bankverzekeren op zijn kernmarkten.

De voorbije maanden deed KBC Financial Products al zijn Japanse aandelenactiviteiten, zijn Amerikaanse reverse mortgage-activiteit, zijn op Azië gerichte dakfondsbeheersactiviteiten en zijn activiteiten in wereldwijde converteerbare obligaties en Aziatische aandelenderivaten van de hand.

De nieuwe eigenaars zijn fondsen beheerd door vennootschappen van Fortress Investment Group, meldt KBC in een persbericht. De verkoop van deze portefeuille was al op 10 november aangekondigd. Het gaat om een desinvestering die kadert in de vernieuwde strategie van KBC om het risicoprofiel van de groep te verlagen en zich te concentreren op bankverzekeren op zijn kernmarkten. De voorbije maanden deed KBC Financial Products al zijn Japanse aandelenactiviteiten, zijn Amerikaanse reverse mortgage-activiteit, zijn op Azië gerichte dakfondsbeheersactiviteiten en zijn activiteiten in wereldwijde converteerbare obligaties en Aziatische aandelenderivaten van de hand.