KBC verkoopt de Duitse activiteiten aan verscheidene investeerders verbonden aan Teacher Retirement Systems (Texas), Apollo Global Management LLC, Apollo Commercial Real Estate Finance, Inc. en Grovepoint Capital LLP.

De transactie maakt voor KBC ongeveer 100 miljoen euro aan kapitaal vrij.

De verkoop heeft geen invloed op de financiële resultaten, maar verbetert wel de solvabiliteitspositie van de bank met ongeveer 15 basispunten.

Met de verkoop van KBC Bank Deutschland is nu ook het laatste dossier afgerond in het desinvesteringsprogramma dat KBC in 2009 overeenkwam met de Europese Commissie. (Belga/BO)

KBC verkoopt de Duitse activiteiten aan verscheidene investeerders verbonden aan Teacher Retirement Systems (Texas), Apollo Global Management LLC, Apollo Commercial Real Estate Finance, Inc. en Grovepoint Capital LLP. De transactie maakt voor KBC ongeveer 100 miljoen euro aan kapitaal vrij. De verkoop heeft geen invloed op de financiële resultaten, maar verbetert wel de solvabiliteitspositie van de bank met ongeveer 15 basispunten. Met de verkoop van KBC Bank Deutschland is nu ook het laatste dossier afgerond in het desinvesteringsprogramma dat KBC in 2009 overeenkwam met de Europese Commissie. (Belga/BO)