Bank-verzekeraar KBC neemt de Bulgaarse bank UBB over, alsook leasingbedrijf Interlease. Dat maakt KBC vrijdag nabeurs bekend, nadat het eerder op de dag daarover een akkoord had bereikt met de National Bank of Greece, de Griekse moedermaatschappij van UBB. Er is een totaalbedrag van 610 miljoen euro mee gemoeid.

UBB, dat 210 bankkantoren kent, is het nummer vier van Bulgarije, schrijft De Tijd. De bank ontstond in 1992, toen meer dan twintig commerciële banken fuseerden. Sinds 2000 was de National Bank of Greece (NBG) eigenaar.

Ondanks de 1,5 miljoen klanten is UBB qua financiën een kleine garnaal. De deposito's komen uit op ongeveer 2,6 miljard euro, het balanstotaal van 3,3 miljard euro. Vorig jaar maakte UBB 26 miljoen euro winst.

Bank-verzekeraar KBC neemt de Bulgaarse bank UBB over, alsook leasingbedrijf Interlease. Dat maakt KBC vrijdag nabeurs bekend, nadat het eerder op de dag daarover een akkoord had bereikt met de National Bank of Greece, de Griekse moedermaatschappij van UBB. Er is een totaalbedrag van 610 miljoen euro mee gemoeid. UBB, dat 210 bankkantoren kent, is het nummer vier van Bulgarije, schrijft De Tijd. De bank ontstond in 1992, toen meer dan twintig commerciële banken fuseerden. Sinds 2000 was de National Bank of Greece (NBG) eigenaar.Ondanks de 1,5 miljoen klanten is UBB qua financiën een kleine garnaal. De deposito's komen uit op ongeveer 2,6 miljard euro, het balanstotaal van 3,3 miljard euro. Vorig jaar maakte UBB 26 miljoen euro winst.