U bent een verzekeraar pur sang. Wat trok u aan in KBC, waar de bank toch zwaar de verzekeringstak overheerst?

Hans Verstraete: "KBC Verzekeringen is een bedrijf dat mag gezien worden, met veel knowhow en goede medewerkers. In schadeverzekeringen staat er een florissant bedrijf met een stijgende omzet en mooie technische resultaten. In leven profiteren we van het geïntegreerde bank-verzekeraarmodel. Mijn opdracht bestaat erin de rol van de verzekeraar binnen de groep verder uit te bouwen, en het partnership tussen bank en verzekeraar te versterken. Een goed partnership is als een goed huwelijk. De ene partij mag de andere niet domineren, je moet respect hebben voor elkaars eigenheid, en af en toe moet je eens goed ruzie maken om tot goede afspraken te komen."

Hoe belangrijk is de verzekeringstak voor KBC?

Hans Verstraete: "Verzekeringen zijn in taille misschien kleiner dan de bank, maar we zorgen wel voor een zeer stabiele winstbijdrage. Vorig jaar was KBC Verzekeringen goed voor 270 miljoen euro nettowinst. Op een groepstotaal van een miljard euro is dat toch substantieel. Het schadebedrijf haalt een incasso boven 900 miljoen euro en is daarmee het nummer vier op de Belgische markt. In leven boekten we vorig jaar meer dan 1,5 miljard euro omzet, waarschijnlijk goed voor een tweede of derde plaats op de markt. Bovendien zijn onze reserves verder gestegen, tot 24 à 25 miljard euro."

Heeft het verzekeringsbedrijf te lang in de schaduw van de bank gestaan?

Hans Verstraete: "Misschien wel. De bankactiviteit maakte in de jaren 2000 zodanig veel winst dat alle spots daarop gericht waren. De verzekeraars van KBC zijn hun job goed blijven doen, maar het waren de bankiers die met de aandacht gingen lopen. Ergens was dat normaal. Toch vind ik het een beetje zonde dat het vele goede werk van andere mensen onderbelicht bleef. Ook in crisistijden is het verzekeringsbedrijf blijven presteren."

Lees het volledige interview met Hans Verstraete in Trends van deze week.

U bent een verzekeraar pur sang. Wat trok u aan in KBC, waar de bank toch zwaar de verzekeringstak overheerst?Hans Verstraete: "KBC Verzekeringen is een bedrijf dat mag gezien worden, met veel knowhow en goede medewerkers. In schadeverzekeringen staat er een florissant bedrijf met een stijgende omzet en mooie technische resultaten. In leven profiteren we van het geïntegreerde bank-verzekeraarmodel. Mijn opdracht bestaat erin de rol van de verzekeraar binnen de groep verder uit te bouwen, en het partnership tussen bank en verzekeraar te versterken. Een goed partnership is als een goed huwelijk. De ene partij mag de andere niet domineren, je moet respect hebben voor elkaars eigenheid, en af en toe moet je eens goed ruzie maken om tot goede afspraken te komen." Hoe belangrijk is de verzekeringstak voor KBC?Hans Verstraete: "Verzekeringen zijn in taille misschien kleiner dan de bank, maar we zorgen wel voor een zeer stabiele winstbijdrage. Vorig jaar was KBC Verzekeringen goed voor 270 miljoen euro nettowinst. Op een groepstotaal van een miljard euro is dat toch substantieel. Het schadebedrijf haalt een incasso boven 900 miljoen euro en is daarmee het nummer vier op de Belgische markt. In leven boekten we vorig jaar meer dan 1,5 miljard euro omzet, waarschijnlijk goed voor een tweede of derde plaats op de markt. Bovendien zijn onze reserves verder gestegen, tot 24 à 25 miljard euro." Heeft het verzekeringsbedrijf te lang in de schaduw van de bank gestaan?Hans Verstraete: "Misschien wel. De bankactiviteit maakte in de jaren 2000 zodanig veel winst dat alle spots daarop gericht waren. De verzekeraars van KBC zijn hun job goed blijven doen, maar het waren de bankiers die met de aandacht gingen lopen. Ergens was dat normaal. Toch vind ik het een beetje zonde dat het vele goede werk van andere mensen onderbelicht bleef. Ook in crisistijden is het verzekeringsbedrijf blijven presteren." Lees het volledige interview met Hans Verstraete in Trends van deze week.