KBC heeft nog voor een kleine 20 miljard Belgische staatsobligaties op de Belgische balans staan. Dat vertelt Thomas Leysen, voorzitter van KBC, in Z-Talk Goossens.

Dat is maar liefst een derde minder dan eind vorig jaar. Thomas Leysen kadert de afbouw in de verkleining van zijn balans. Die is sinds het begin van de crisis met een derde afgebouwd, op vraag van Europa. Bedoeling is om de staatssteun te kunnen terugbetalen.

Bekijk het fragment

Overigens wil Thomas Leysen een briefje tekenen waarop staat dat KBC geen enkele nood meer heeft aan waarborgen van de Vlaamse overheid. Voor het ogenblik bedraagt het risico op de CDO-portefeuille 6 miljard euro, een risico dat KBC blijkbaar zelfstandig kan dragen. 'Die waarborgen mogen ze dus meteen laten vallen, als daar ook tegenover staat dat we de vergoedingen daarop niet meer moeten betalen. Aan de boete zullen we uiteraard niet ontsnappen.'

Leysen vertelt in Z-talk Goossens ook hoe hij de toekomst van materialenbedrijf Umicore en mediagroep Corelio ziet.

Vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z. Kijk nu al online.

KBC heeft nog voor een kleine 20 miljard Belgische staatsobligaties op de Belgische balans staan. Dat vertelt Thomas Leysen, voorzitter van KBC, in Z-Talk Goossens. Dat is maar liefst een derde minder dan eind vorig jaar. Thomas Leysen kadert de afbouw in de verkleining van zijn balans. Die is sinds het begin van de crisis met een derde afgebouwd, op vraag van Europa. Bedoeling is om de staatssteun te kunnen terugbetalen. Bekijk het fragment Overigens wil Thomas Leysen een briefje tekenen waarop staat dat KBC geen enkele nood meer heeft aan waarborgen van de Vlaamse overheid. Voor het ogenblik bedraagt het risico op de CDO-portefeuille 6 miljard euro, een risico dat KBC blijkbaar zelfstandig kan dragen. 'Die waarborgen mogen ze dus meteen laten vallen, als daar ook tegenover staat dat we de vergoedingen daarop niet meer moeten betalen. Aan de boete zullen we uiteraard niet ontsnappen.' Leysen vertelt in Z-talk Goossens ook hoe hij de toekomst van materialenbedrijf Umicore en mediagroep Corelio ziet. Vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z. Kijk nu al online.