KBC heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 520 miljoen euro. Ter vergelijking: in hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de winst 380 miljoen, vorig kwartaal 240 miljoen.

KBC heeft de cijfers voor beursopening bekendgemaakt.

Aangepast

Het aangepast nettoresultaat bedraagt 359 miljoen euro. Daarin wordt geen rekening gehouden met de waardering van de resterende CDO's (collateralized debt obligation) in de portefeuille (inclusief de vergoeding voor de garantieregeling van de Belgische overheid), desinvesteringen, en de waardering van het eigen kredietrisico. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder bedroeg het aangepast nettoresultaat 501 miljoen euro, in het vorige kwartaal 279 miljoen.

KBC boekte een meerwaarde van 165 miljoen euro op de CDO's, en een van 22 miljoen euro op de resterende desinvesteringen. De waardering van het eigen kredietrisico - de 'credit spread' van KBC verbeterde - had een negatieve invloed van 26 miljoen euro.

De aangepaste nettorente-inkomsten ten slotte daalden in het eerstekwartaal tot 1,03 miljard euro. In het vorige kwartaal bedroegen ze 1,08 miljard, in hetzelfde kwartaal een jaar eerder 1,21 miljard. (Belga/KVDA)

KBC heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst geboekt van 520 miljoen euro. Ter vergelijking: in hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de winst 380 miljoen, vorig kwartaal 240 miljoen. KBC heeft de cijfers voor beursopening bekendgemaakt. Aangepast Het aangepast nettoresultaat bedraagt 359 miljoen euro. Daarin wordt geen rekening gehouden met de waardering van de resterende CDO's (collateralized debt obligation) in de portefeuille (inclusief de vergoeding voor de garantieregeling van de Belgische overheid), desinvesteringen, en de waardering van het eigen kredietrisico. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder bedroeg het aangepast nettoresultaat 501 miljoen euro, in het vorige kwartaal 279 miljoen. KBC boekte een meerwaarde van 165 miljoen euro op de CDO's, en een van 22 miljoen euro op de resterende desinvesteringen. De waardering van het eigen kredietrisico - de 'credit spread' van KBC verbeterde - had een negatieve invloed van 26 miljoen euro. De aangepaste nettorente-inkomsten ten slotte daalden in het eerstekwartaal tot 1,03 miljard euro. In het vorige kwartaal bedroegen ze 1,08 miljard, in hetzelfde kwartaal een jaar eerder 1,21 miljard. (Belga/KVDA)