Dat schrijven maandag De Tijd en de kranten van de Concentragroep. De vaststelling staat in het rapport dat onderzoeker Anton Valukas opstelde in opdracht van de rechtbank die de val van Lehman, in september 2008, behandelt. Naast KBC zijn bij de zogenaamde Repo 105-transacties ook betrokken: ABM Amro, Deutsche Bank, UBS, Barclays, Mizuho Financial Group en Mitsubishi-UFJ Financial Group.

Volgens Valukas begingen die banken geen inbreuken, maar waren ze misschien wel op de hoogte van het voornemen van Lehman om de repotransacties als echte te verkopen, en hebben ze zo eventueel mee geprofiteerd.

Aan Dow Jones Newswires zei een woordvoerder van KBC dat de bank "nooit zicht heeft op de manier waarop tegenpartijen de repotransacties boekhoudkundig verwerken".

Dat schrijven maandag De Tijd en de kranten van de Concentragroep. De vaststelling staat in het rapport dat onderzoeker Anton Valukas opstelde in opdracht van de rechtbank die de val van Lehman, in september 2008, behandelt. Naast KBC zijn bij de zogenaamde Repo 105-transacties ook betrokken: ABM Amro, Deutsche Bank, UBS, Barclays, Mizuho Financial Group en Mitsubishi-UFJ Financial Group. Volgens Valukas begingen die banken geen inbreuken, maar waren ze misschien wel op de hoogte van het voornemen van Lehman om de repotransacties als echte te verkopen, en hebben ze zo eventueel mee geprofiteerd. Aan Dow Jones Newswires zei een woordvoerder van KBC dat de bank "nooit zicht heeft op de manier waarop tegenpartijen de repotransacties boekhoudkundig verwerken".