KBC had op 10 november bij de publicatie van de derdekwartaalresultaten aangegeven dat ze tegen het einde van het jaar aan de federale overheid een eerste schijf van 500 miljoen euro van de yield enhanced securities (YES) zou terugbetalen. De overheid wilde cash, waardoor KBC 15 procent penalisatie betaalt.

"Niettegenstaande het onzekere macro-economische klimaat en de uitdagende en turbulente marktomstandigheden die de voorbije weken en maanden kenmerkten, blijven onze fundamenten stevig. We beschikken over een zeer solide klantenbasis in onze thuismarkten in België en Centraal-Europa. Ons liquiditeitsprofiel is robuust en steunt op een stabiele en veerkrachtige klantendepositobasis. Bovendien is en blijft onze solvabiliteitspositie comfortabel", zegt Jan Vanhevel, CEO van KBC Groep.

Vanhevel benadrukt dat de bank zich blijft engageren om haar strategisch plan "met dezelfde toewijding en vastberadenheid uit te voeren met het oog op een tijdige terugbetaling van de resterende overheidssteun".

KBC blijft er naar streven om de 7 miljard euro aan de overheid terug te betalen tegen eind 2013, in overeenstemming met het Europese plan. (Belga/TE)

KBC had op 10 november bij de publicatie van de derdekwartaalresultaten aangegeven dat ze tegen het einde van het jaar aan de federale overheid een eerste schijf van 500 miljoen euro van de yield enhanced securities (YES) zou terugbetalen. De overheid wilde cash, waardoor KBC 15 procent penalisatie betaalt. "Niettegenstaande het onzekere macro-economische klimaat en de uitdagende en turbulente marktomstandigheden die de voorbije weken en maanden kenmerkten, blijven onze fundamenten stevig. We beschikken over een zeer solide klantenbasis in onze thuismarkten in België en Centraal-Europa. Ons liquiditeitsprofiel is robuust en steunt op een stabiele en veerkrachtige klantendepositobasis. Bovendien is en blijft onze solvabiliteitspositie comfortabel", zegt Jan Vanhevel, CEO van KBC Groep. Vanhevel benadrukt dat de bank zich blijft engageren om haar strategisch plan "met dezelfde toewijding en vastberadenheid uit te voeren met het oog op een tijdige terugbetaling van de resterende overheidssteun". KBC blijft er naar streven om de 7 miljard euro aan de overheid terug te betalen tegen eind 2013, in overeenstemming met het Europese plan. (Belga/TE)