Bank-verzekeraar KBC lost de schuld aan de Vlaamse overheid later terug dan aanvankelijk gepland werd.

KBC betaalt de eerste schijf van 1,75 miljard euro (1,17 miljard euro staatssteun + een premie van 50 procent of 0,58 miljard euro) pas in het tweede halfjaar terug. Eerder werd aangekondigd dat de terugbetaling in het eerste halfjaar zou gebeuren met goedkeuring van de Nationale Bank van België (NBB) 'onder voorwaarde van een herplaatsing van een gedeelte van de aandeelhoudersleningen Cera en/of KBC Ancora", luidt het maandag in een persbericht.

Aangezien KBC de herplaatsing van een deel van de aandeelhoudersleningen nog aan het bekijken is, wordt de terugbetaling uitgesteld. "KBC wil in ieder geval zijn engagement ten aanzien van de Europese Commissie, met name een terugbetaling van 1,17 miljard euro (plus 0,58 miljard euro premie) voor eind december 2013, nakomen", stelt Johan Thijs, de CEO van KBC groep, in het persbericht.

Tijdens de financiële crisis ontving KBC in totaal 7 miljard euro aan leningen van de federale en Vlaamse overheid. De 3,5 miljard euro federale steun werd al in 2012 terugbetaald.

De terugbetaling van de resterende 2,33 miljard euro Vlaamse staatssteun (plus premies) is gepland over de periode 2014-2020, in zeven gelijke betalingen, aldus KBC-woordvoerster Viviane Huybrecht. Die uitbetaling kan versneld worden, 'indien de kapitaalpositie het toelaat en mits akkoord van de Nationale Bank'. (Belga/BO)

Bank-verzekeraar KBC lost de schuld aan de Vlaamse overheid later terug dan aanvankelijk gepland werd.KBC betaalt de eerste schijf van 1,75 miljard euro (1,17 miljard euro staatssteun + een premie van 50 procent of 0,58 miljard euro) pas in het tweede halfjaar terug. Eerder werd aangekondigd dat de terugbetaling in het eerste halfjaar zou gebeuren met goedkeuring van de Nationale Bank van België (NBB) 'onder voorwaarde van een herplaatsing van een gedeelte van de aandeelhoudersleningen Cera en/of KBC Ancora", luidt het maandag in een persbericht. Aangezien KBC de herplaatsing van een deel van de aandeelhoudersleningen nog aan het bekijken is, wordt de terugbetaling uitgesteld. "KBC wil in ieder geval zijn engagement ten aanzien van de Europese Commissie, met name een terugbetaling van 1,17 miljard euro (plus 0,58 miljard euro premie) voor eind december 2013, nakomen", stelt Johan Thijs, de CEO van KBC groep, in het persbericht. Tijdens de financiële crisis ontving KBC in totaal 7 miljard euro aan leningen van de federale en Vlaamse overheid. De 3,5 miljard euro federale steun werd al in 2012 terugbetaald. De terugbetaling van de resterende 2,33 miljard euro Vlaamse staatssteun (plus premies) is gepland over de periode 2014-2020, in zeven gelijke betalingen, aldus KBC-woordvoerster Viviane Huybrecht. Die uitbetaling kan versneld worden, 'indien de kapitaalpositie het toelaat en mits akkoord van de Nationale Bank'. (Belga/BO)