De logistieke groep Katoen Natie bouwt op het terrein in de haven of Muuga in eerste instantie een overdekt magazijn van 25.000 vierkante meter. Dat wil de groep in 2013 in gebruik nemen. Katoen Natie hoopt volgend jaar een extra 20.000 vierkante meter te realiseren, gevolgd door evenveel oppervlakte in een later stadium. Van de totale investering van 35 miljoen is al de helft geïnvesteerd.

Oorspronkelijk waren de magazijnen voorzien voor cacaotrafiek, een traditionele niche in Tallinn. Katoen Natie tekende echter een contract als lokale hub voor de trafiek van petrochemische producten tussen het Midden-Oosten en Rusland. In een proeffase, vanaf januari 2013, zal jaarlijks 90.000 ton worden behandeld.

"Veel hangt af van de kwaliteit die de Estse spoormaatschappij kan bieden in het Russische achterland", zegt Fernand Huts. "Indien dit lukt, is het slechts het begin voor de uitbouw van Tallinn als hub voor de gewezen Sovjetstaten en Rusland. De grootste concurrent voor deze trafieken is Finland. Nu hebben we al trafieken in cacao en petrochemische goederen. Het is slechts een begin voor andere goederen."

Katoen Natie is in Tallinn actief sinds de overname van het Nederlandse Univeem in 2009. De cacaobehandeling zal door de nieuwe petrochemische trafieken in de oude magazijnen worden behandeld. "Oorspronkelijk dacht ik dat het bij deze grondstoffen zou blijven, maar na een bezoek vorig jaar besefte ik de fantastische logistieke mogelijkheden van Estland", aldus Huts. (H.B.)

De logistieke groep Katoen Natie bouwt op het terrein in de haven of Muuga in eerste instantie een overdekt magazijn van 25.000 vierkante meter. Dat wil de groep in 2013 in gebruik nemen. Katoen Natie hoopt volgend jaar een extra 20.000 vierkante meter te realiseren, gevolgd door evenveel oppervlakte in een later stadium. Van de totale investering van 35 miljoen is al de helft geïnvesteerd.Oorspronkelijk waren de magazijnen voorzien voor cacaotrafiek, een traditionele niche in Tallinn. Katoen Natie tekende echter een contract als lokale hub voor de trafiek van petrochemische producten tussen het Midden-Oosten en Rusland. In een proeffase, vanaf januari 2013, zal jaarlijks 90.000 ton worden behandeld. "Veel hangt af van de kwaliteit die de Estse spoormaatschappij kan bieden in het Russische achterland", zegt Fernand Huts. "Indien dit lukt, is het slechts het begin voor de uitbouw van Tallinn als hub voor de gewezen Sovjetstaten en Rusland. De grootste concurrent voor deze trafieken is Finland. Nu hebben we al trafieken in cacao en petrochemische goederen. Het is slechts een begin voor andere goederen."Katoen Natie is in Tallinn actief sinds de overname van het Nederlandse Univeem in 2009. De cacaobehandeling zal door de nieuwe petrochemische trafieken in de oude magazijnen worden behandeld. "Oorspronkelijk dacht ik dat het bij deze grondstoffen zou blijven, maar na een bezoek vorig jaar besefte ik de fantastische logistieke mogelijkheden van Estland", aldus Huts. (H.B.)