Intussen zijn alle banden met de groep rond voormalig COO (chief operating officer) Wout van Loon verbroken. Dewaegenaere maakt zich sterk dat hij de twee bestuurders van de groep Van Loon zal kunnen laten afzetten door de algemene vergadering.

Volgens Dewaegenaere controleert hijzelf 57,07 procent van de aandelen, met nog eens 18,07 procent bij bevriende partijen. De groep Van Loon komt met 24,86 procent niet aan een blokkeringsminderheid, zegt de CEO. Volgens hem boekte Waegener in de eerste jaarhelft 2010 3,55 miljoen euro omzet met 62 werknemers. Dewaegenaere is minder duidelijk over de kosten, maar zeker is dat het bedrijf nog altijd cash verbrandt. Vandaar de nood aan een nieuwe kapitaalronde.

Op dinsdag 3 augustus had de rechtbank van koophandel van Turnhout beslist om het mandaat van de voorlopige bewindvoerder Noël Devos bij Waegener te beëindigen. De rechtbank oordeelde daarbij dat de voorwaarden voor een faillissement niet vervuld zijn. Op die manier kreeg Levi Dewaegenaere zijn bevoegdheden als gedelegeerd bestuurder terug.

De rechtbank van koophandel van Turnhout had advocaat Noël Devos eerder (op dinsdag 27 juli) als voorlopig bewindvoerder aangeduid bij de medische technologiebedrijven Waegener Group en Waegener Research & Development. Het aanduiden van de bewindvoerder gebeurde ambtshalve, dus niet na een klacht van andere partijen. CEO Levi Dewaegenaere van zijn kant had derdenverzet aangetekend tegen de eenzijdige maatregel van de rechtbank.

B.L.

Intussen zijn alle banden met de groep rond voormalig COO (chief operating officer) Wout van Loon verbroken. Dewaegenaere maakt zich sterk dat hij de twee bestuurders van de groep Van Loon zal kunnen laten afzetten door de algemene vergadering. Volgens Dewaegenaere controleert hijzelf 57,07 procent van de aandelen, met nog eens 18,07 procent bij bevriende partijen. De groep Van Loon komt met 24,86 procent niet aan een blokkeringsminderheid, zegt de CEO. Volgens hem boekte Waegener in de eerste jaarhelft 2010 3,55 miljoen euro omzet met 62 werknemers. Dewaegenaere is minder duidelijk over de kosten, maar zeker is dat het bedrijf nog altijd cash verbrandt. Vandaar de nood aan een nieuwe kapitaalronde. Op dinsdag 3 augustus had de rechtbank van koophandel van Turnhout beslist om het mandaat van de voorlopige bewindvoerder Noël Devos bij Waegener te beëindigen. De rechtbank oordeelde daarbij dat de voorwaarden voor een faillissement niet vervuld zijn. Op die manier kreeg Levi Dewaegenaere zijn bevoegdheden als gedelegeerd bestuurder terug. De rechtbank van koophandel van Turnhout had advocaat Noël Devos eerder (op dinsdag 27 juli) als voorlopig bewindvoerder aangeduid bij de medische technologiebedrijven Waegener Group en Waegener Research & Development. Het aanduiden van de bewindvoerder gebeurde ambtshalve, dus niet na een klacht van andere partijen. CEO Levi Dewaegenaere van zijn kant had derdenverzet aangetekend tegen de eenzijdige maatregel van de rechtbank. B.L.