"Rekening houdend met de herziene strategie die recent werd uitgestippeld onder het bewind van de nieuwe CEO, de heer Bill Scotting, en met de aanstelling van een nieuwe CFO, de heer Chris Eger, is de raad van bestuur van mening dat het nu het geschikte moment is een aantal wijzigingen aan zijn samenstelling voor te stellen die de nieuwe strategische focus en toekomstige richting van de vennootschap beter weergeven", zo luidt de aankondiging van Nyrstar in het kader van debijeenroeping voor de algemene aandeelhoudersvergadering van 27 april.

De nieuwe strategie brengt mee dat er een en ander verandert in de samenstelling van de raad van bestuur. Zo stapt Julien De Wilde na negen jaar op al voorzitter van de zinkproducent.

De Wilde was voorzitter van de raad van bestuur sinds de beursnotering van Nyrstar in augustus 2007.

Behalve voorzitter De Wilde zetelen binnenkort ook Karel Vinck, Oyvind Hushovd en Ray Stewartniet langer als leden van de raad van bestuur van Nyrstar. "De raad van bestuur dankt de ontslagnemende raadsleden voor hun bijdrage en expertise", luidt het nog.

Nuyrstar stelt donderdag ook twee nieuwe leden van de raad van bestuur voor: Anne Fahy en Jesús Fernandez, hoofd M&A van grootaandeelhouder Trafigura.

Om de make-over compleet te maken, plant de Belgische zinksmelter ook een reverse-split. Elke tien aandelen worden omgewisseld in een nieuw aandeel.

Dat er gesleuteld zou worden aan de strategie van Nyrstar stond in de sterren geschreven, nadat Bill Scotting half augustus 2015 het roer overnam van CEO Roland Junck.

De nieuwe CEO kreeg namelijk af te rekenen met de loodzware erfenis van zijn voorganger Junck, die verkeerdelijk had gegokt op de wereld van de mijnbouw. Door die peperdure zet - de mijnen bleken niet rendabel - keek het bedrijf aan tegen een nettoschuldenberg van 841 miljoen euro. "Om gezichtsverlies te vermijden en niet dezelfde weg op te gaan als Roland Junck, moeten de nieuwe CEO Bill Scotting en zijn team veel dieper snijden", schreef Trends-redacteur Bert Lauwers eind oktober vorig jaar al.

(BO)

"Rekening houdend met de herziene strategie die recent werd uitgestippeld onder het bewind van de nieuwe CEO, de heer Bill Scotting, en met de aanstelling van een nieuwe CFO, de heer Chris Eger, is de raad van bestuur van mening dat het nu het geschikte moment is een aantal wijzigingen aan zijn samenstelling voor te stellen die de nieuwe strategische focus en toekomstige richting van de vennootschap beter weergeven", zo luidt de aankondiging van Nyrstar in het kader van debijeenroeping voor de algemene aandeelhoudersvergadering van 27 april.De nieuwe strategie brengt mee dat er een en ander verandert in de samenstelling van de raad van bestuur. Zo stapt Julien De Wilde na negen jaar op al voorzitter van de zinkproducent.De Wilde was voorzitter van de raad van bestuur sinds de beursnotering van Nyrstar in augustus 2007. Behalve voorzitter De Wilde zetelen binnenkort ook Karel Vinck, Oyvind Hushovd en Ray Stewartniet langer als leden van de raad van bestuur van Nyrstar. "De raad van bestuur dankt de ontslagnemende raadsleden voor hun bijdrage en expertise", luidt het nog.Nuyrstar stelt donderdag ook twee nieuwe leden van de raad van bestuur voor: Anne Fahy en Jesús Fernandez, hoofd M&A van grootaandeelhouder Trafigura.Om de make-over compleet te maken, plant de Belgische zinksmelter ook een reverse-split. Elke tien aandelen worden omgewisseld in een nieuw aandeel. Dat er gesleuteld zou worden aan de strategie van Nyrstar stond in de sterren geschreven, nadat Bill Scotting half augustus 2015 het roer overnam van CEO Roland Junck.De nieuwe CEO kreeg namelijk af te rekenen met de loodzware erfenis van zijn voorganger Junck, die verkeerdelijk had gegokt op de wereld van de mijnbouw. Door die peperdure zet - de mijnen bleken niet rendabel - keek het bedrijf aan tegen een nettoschuldenberg van 841 miljoen euro. "Om gezichtsverlies te vermijden en niet dezelfde weg op te gaan als Roland Junck, moeten de nieuwe CEO Bill Scotting en zijn team veel dieper snijden", schreef Trends-redacteur Bert Lauwers eind oktober vorig jaar al. (BO)