JPMorgan zou "aanzienlijke sommen" investeren in de nieuwe entiteit en honderden bankiers aanwerven. De afdeling zou onder meer leningen en diensten rond beursinvesteringen en vermogensbeheer aanbieden.

Volgens de topman van JPMorgan in Japan, Greg Guyett, zal de Amerikaanse bank meer dan 100 miljoen euro investeren om de nieuwe tak ouit te bouwen. Die zou zich in de eerste plaats concentreren op groeilanden zoals China, India en Brazilië, en op Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland.

JPMorgan wil met de oprichting van een nieuwe investeringsbank concurreren met de Britse HSBC en de Amerikaanse Citigroup die de markt nu domineren.

JPMorgan zou "aanzienlijke sommen" investeren in de nieuwe entiteit en honderden bankiers aanwerven. De afdeling zou onder meer leningen en diensten rond beursinvesteringen en vermogensbeheer aanbieden. Volgens de topman van JPMorgan in Japan, Greg Guyett, zal de Amerikaanse bank meer dan 100 miljoen euro investeren om de nieuwe tak ouit te bouwen. Die zou zich in de eerste plaats concentreren op groeilanden zoals China, India en Brazilië, en op Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland. JPMorgan wil met de oprichting van een nieuwe investeringsbank concurreren met de Britse HSBC en de Amerikaanse Citigroup die de markt nu domineren.