Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

Premier Charles Michel (MR), minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) en NMBS-topman Jo Cornu kregen dinsdag de audit van EY binnen over de vastgoeddochters van het spoorbedrijf. Dat rapport is erg hard voor de toplui die zich bezighouden met het vastgoed van de NMBS. De N-VA wil volgens de kranten deze audit nu als breekijzer gebruiken voor een grote kuis bij de NMBS. Maar de partij wil eerst haar mannetjes in de raad van bestuur van de NMBS en de infrastructuurbeheerder Infrabel droppen, om mee te wegen op de hervormingen.

Stoelendans

Om haar electorale gewicht te verzilveren, kan de N-VA ook aanspraak maken op de voorzittersstoel, die momenteel wordt bezet door Jean-Claude Fontinoy (MR). "Daarover bestaat een politieke consensus", luidt het in meerderheidskringen. "Ik weet van niets", zegt Thijs, de vermeende uitverkorene, in een reactie.

Volgens L'Echo zit, als Thijs komt, Jo Cornu op de schopstoel aangezien CEO en voorzitter in principe niet uit hetzelfde taalgebied afkomstig kunnen zijn.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Premier Charles Michel (MR), minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) en NMBS-topman Jo Cornu kregen dinsdag de audit van EY binnen over de vastgoeddochters van het spoorbedrijf. Dat rapport is erg hard voor de toplui die zich bezighouden met het vastgoed van de NMBS. De N-VA wil volgens de kranten deze audit nu als breekijzer gebruiken voor een grote kuis bij de NMBS. Maar de partij wil eerst haar mannetjes in de raad van bestuur van de NMBS en de infrastructuurbeheerder Infrabel droppen, om mee te wegen op de hervormingen. Om haar electorale gewicht te verzilveren, kan de N-VA ook aanspraak maken op de voorzittersstoel, die momenteel wordt bezet door Jean-Claude Fontinoy (MR). "Daarover bestaat een politieke consensus", luidt het in meerderheidskringen. "Ik weet van niets", zegt Thijs, de vermeende uitverkorene, in een reactie.Volgens L'Echo zit, als Thijs komt, Jo Cornu op de schopstoel aangezien CEO en voorzitter in principe niet uit hetzelfde taalgebied afkomstig kunnen zijn.(Belga/RR)