Het aandeel van de geplaagde Deutsche Bank krijgt vrijdag opnieuw klappen. Kort na opening daalde het bankaandeel in Frankfurt 7 procent lager en dook zelfs even onder 10 euro per aandeel.

Beleggers vrezen dat de bank niet genoeg geld in kas heeft om een aantal problemen het hoofd te bieden. Zo hangt de bank onder meer een boete van 14 miljard dollar in de VS boven het hoofd wegens misstanden bij de verkoop van hypotheken in aanloop naar de financiële crisis.

Maar ook berichten over een tiental hedgefondsen die hun posities bij het concern zouden afbouwen, doen het aandeel pijn. "Er is geen reden voor speculatie", benadrukt John Cryan, de topman van Deutsche Bank, vrijdag in een brief aan het personeel van de bank.

Volgens Cryan was de balans de voorbije twintig jaar nooit eerder zo gezond. Nog volgens Cryan zijn er krachten in de markt die het vertrouwen in Deutsche Bank willen ondermijnen.

"Het is onze taak ervoor te zorgen dat de vervormde perceptie ons beleid niet sterker beïnvloed", aldus de CEO. (Bloomberg/BO)

Het aandeel van de geplaagde Deutsche Bank krijgt vrijdag opnieuw klappen. Kort na opening daalde het bankaandeel in Frankfurt 7 procent lager en dook zelfs even onder 10 euro per aandeel.Beleggers vrezen dat de bank niet genoeg geld in kas heeft om een aantal problemen het hoofd te bieden. Zo hangt de bank onder meer een boete van 14 miljard dollar in de VS boven het hoofd wegens misstanden bij de verkoop van hypotheken in aanloop naar de financiële crisis. Maar ook berichten over een tiental hedgefondsen die hun posities bij het concern zouden afbouwen, doen het aandeel pijn. "Er is geen reden voor speculatie", benadrukt John Cryan, de topman van Deutsche Bank, vrijdag in een brief aan het personeel van de bank. Volgens Cryan was de balans de voorbije twintig jaar nooit eerder zo gezond. Nog volgens Cryan zijn er krachten in de markt die het vertrouwen in Deutsche Bank willen ondermijnen. "Het is onze taak ervoor te zorgen dat de vervormde perceptie ons beleid niet sterker beïnvloed", aldus de CEO. (Bloomberg/BO)