Op vijf jaar tijd is het aantal marktkramers met 40 procent toegenomen. Dat schrijft De Zondag, op basis van een analyse van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

De afgelopen vijf jaar is het aantal marktkramers gestegen van 5.473 naar 7.659 beroepsbeoefenaars. Heel wat ondernemers kiezen dus opnieuw voor een bestaan als marktkramer. NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: "Markten blijven voor de consument aantrekkelijk, zeker nu lokale, artisanale producten opnieuw zeer in trek zijn".

Wetgeving versoepeld

Daarnaast is ook het statuut van marktkramer de laatste jaren verbeterd, en werd in 2006 de wetgeving op de ambulante handel versoepeld. Dat maakt de job aantrekkelijker. (Belga/AVE)

Op vijf jaar tijd is het aantal marktkramers met 40 procent toegenomen. Dat schrijft De Zondag, op basis van een analyse van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). De afgelopen vijf jaar is het aantal marktkramers gestegen van 5.473 naar 7.659 beroepsbeoefenaars. Heel wat ondernemers kiezen dus opnieuw voor een bestaan als marktkramer. NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: "Markten blijven voor de consument aantrekkelijk, zeker nu lokale, artisanale producten opnieuw zeer in trek zijn". Wetgeving versoepeldDaarnaast is ook het statuut van marktkramer de laatste jaren verbeterd, en werd in 2006 de wetgeving op de ambulante handel versoepeld. Dat maakt de job aantrekkelijker. (Belga/AVE)