De verschillende merken zullen in twee fases naar Tui gewijzigd worden. Nederland (Arke) en België (Jetair) komen in een eerste fase aan bod, daarna is het aan de Scandinavische (Fritidsresor) en Britse (Thomson) merken.

De reisgroep wil met 'één krachtig internationaal merk' naar buiten komen, wat volgens Tui noodzakelijk is om te concurreren, in het bijzonder online.

Hoe het in België precies zal lopen, is niet helemaal duidelijk. Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch wil enkel kwijt dat Nederland een voortrekkersrol speelt.

"Arke wordt hernoemd naar Tui vanaf 1 oktober. Binnen een tijdsbestek van 2 jaar is het de bedoeling Tui te introduceren in de andere landen. Er zal een grondige studie aan voorafgaan", zegt hij. "Hoe en wanneer het in België zal gebeuren, staat nog niet vast."

Ook de luchtvaartmaatschappijen van Tui, waaronder Jetairfly, komen overigens onder hetzelfde merk te vallen. Zij blijven bestaan als aparte bedrijven omdat daar landingsrechten aan gekoppeld zijn, maar worden voortaan wel centraal aangestuurd.

Toestellen en personeel kunnen onderling worden uitgewisseld en ook het onderhoud wordt gecentraliseerd. In België beschikt Jetairfly over een moderne onderhoudsloods op Brussels Airport, waarvan de rol groter zal worden binnen de groep.

Of daar ook extra jobs aan verbonden zijn, kan Vanhaelemeesch niet zeggen. "Alles wordt momenteel nog uitgetekend", zegt hij. (Belga/BO)

De verschillende merken zullen in twee fases naar Tui gewijzigd worden. Nederland (Arke) en België (Jetair) komen in een eerste fase aan bod, daarna is het aan de Scandinavische (Fritidsresor) en Britse (Thomson) merken. De reisgroep wil met 'één krachtig internationaal merk' naar buiten komen, wat volgens Tui noodzakelijk is om te concurreren, in het bijzonder online. Hoe het in België precies zal lopen, is niet helemaal duidelijk. Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch wil enkel kwijt dat Nederland een voortrekkersrol speelt. "Arke wordt hernoemd naar Tui vanaf 1 oktober. Binnen een tijdsbestek van 2 jaar is het de bedoeling Tui te introduceren in de andere landen. Er zal een grondige studie aan voorafgaan", zegt hij. "Hoe en wanneer het in België zal gebeuren, staat nog niet vast." Ook de luchtvaartmaatschappijen van Tui, waaronder Jetairfly, komen overigens onder hetzelfde merk te vallen. Zij blijven bestaan als aparte bedrijven omdat daar landingsrechten aan gekoppeld zijn, maar worden voortaan wel centraal aangestuurd. Toestellen en personeel kunnen onderling worden uitgewisseld en ook het onderhoud wordt gecentraliseerd. In België beschikt Jetairfly over een moderne onderhoudsloods op Brussels Airport, waarvan de rol groter zal worden binnen de groep. Of daar ook extra jobs aan verbonden zijn, kan Vanhaelemeesch niet zeggen. "Alles wordt momenteel nog uitgetekend", zegt hij. (Belga/BO)