De beslissing om alle vluchten op te schorten, komt er nadat het bedrijf er niet in slaagde de nodige fondsen te verzamelen.

'Als gevolg daarvan is Jet Airways met onmiddellijke ingang verplicht om al haar binnenlandse en internationale vluchten op te schorten. De laatste vlucht zal vandaag plaatsvinden', aldus het bedrijf uit Mumbai. Het zegt alternatieven te hebben overwogen, maar zonder resultaat.

Jet Airways werd in 1992 opgericht als eerste private luchtvaartmaatschappij van India. Tot vorig jaar was het qua marktaandeel de tweede grootste speler van het land. Maar Jet Airways heeft de afgelopen jaren steeds meer te lijden onder de felle concurrentie van budgetvliegers als IndiGo en SpiceJet. De luchtvaartmaatschappij stapelde de schulden op tot meer dan een miljard dollar. De voorbije weken werd het personeel al niet meer uitbetaald en kon het ook andere verplichtingen ten aanzien van leveranciers niet meer voldoen. Een consortium onder leiding van de Indiase staatsbank SBI nam vorige maand de controle over, maar was sindsdien tevergeefs op zoek naar een overnemer. Het consortium weigerde woensdag met noodfinanciering over de brug te komen.

De voorbije dagen had Jet Airways nog maar een zevental vliegtuigen in de lucht op een vloot van 115 toestellen. De maatschappij cancelde sinds eind vorige week al haar internationale vluchten, waardoor wereldwijd duizenden passagiers strandden. Jet Airways vloog ook op Amsterdam.

Woensdag werden alle operaties stilgelegd wegens een gebrek aan geld. Het is niet duidelijk of en wanneer de vluchten zullen kunnen hernemen. De zoektocht naar een overnemer door SBI loopt tot 10 mei.

Bij een faillissement verliezen 23.000 mensen hun job. De crisis bij Jet Airways komt alvast ongelegen voor premier Narendra Modi, die een nieuwe ambtstermijn ambieert.

De beslissing om alle vluchten op te schorten, komt er nadat het bedrijf er niet in slaagde de nodige fondsen te verzamelen.'Als gevolg daarvan is Jet Airways met onmiddellijke ingang verplicht om al haar binnenlandse en internationale vluchten op te schorten. De laatste vlucht zal vandaag plaatsvinden', aldus het bedrijf uit Mumbai. Het zegt alternatieven te hebben overwogen, maar zonder resultaat. Jet Airways werd in 1992 opgericht als eerste private luchtvaartmaatschappij van India. Tot vorig jaar was het qua marktaandeel de tweede grootste speler van het land. Maar Jet Airways heeft de afgelopen jaren steeds meer te lijden onder de felle concurrentie van budgetvliegers als IndiGo en SpiceJet. De luchtvaartmaatschappij stapelde de schulden op tot meer dan een miljard dollar. De voorbije weken werd het personeel al niet meer uitbetaald en kon het ook andere verplichtingen ten aanzien van leveranciers niet meer voldoen. Een consortium onder leiding van de Indiase staatsbank SBI nam vorige maand de controle over, maar was sindsdien tevergeefs op zoek naar een overnemer. Het consortium weigerde woensdag met noodfinanciering over de brug te komen. De voorbije dagen had Jet Airways nog maar een zevental vliegtuigen in de lucht op een vloot van 115 toestellen. De maatschappij cancelde sinds eind vorige week al haar internationale vluchten, waardoor wereldwijd duizenden passagiers strandden. Jet Airways vloog ook op Amsterdam. Woensdag werden alle operaties stilgelegd wegens een gebrek aan geld. Het is niet duidelijk of en wanneer de vluchten zullen kunnen hernemen. De zoektocht naar een overnemer door SBI loopt tot 10 mei. Bij een faillissement verliezen 23.000 mensen hun job. De crisis bij Jet Airways komt alvast ongelegen voor premier Narendra Modi, die een nieuwe ambtstermijn ambieert.