Kledingketen JBC nam maandag in Houthalen-Helchteren een nieuw hoofdkantoor in gebruik. Aan het project, dat 12.000 m2 omvat, werd een investering van 16 miljoen euro gekoppeld.

Behalve in een nieuw hoofdkantoor wordt ook in de uitbreiding van de opslagruimte en nieuwe machines geïnvesteerd. Eerstdaags wordt gestart met de bouw van een nieuw magazijn, dat inclusief de machines goed is voor een investering van 6,5 miljoen euro.

"Tegen het huidige magazijn, op nauwelijks 100 meter van ons nieuwe hoofdkantoor, gaan we een volume van 5.000 m2 bijbouwen", aldus CEO Bart Claes maandag op en persconferentie. Claes wil daarmee anticiperen op de groei de we op termijn verwachten. "Het geeft ook de kans om ons machinepark voor de automatische stockage, sortering en orderpicking te updaten volgens de recentste technologie," verduidelijkt de CEO.

De werken zouden eind 2014 moeten worden afgerond, waarna JBC op het industrieterrein in Centrum Zuid in Houthalen- Helchteren 50.000 m2 aan ruimte in beslag zal nemen.

De familiale holding Claes Retail Group, waartoe de merken JBC en Mayerline behoren, haalt een jaarlijkse omzet van zowat 300 miljoen euro. (Belga/BO)

Kledingketen JBC nam maandag in Houthalen-Helchteren een nieuw hoofdkantoor in gebruik. Aan het project, dat 12.000 m2 omvat, werd een investering van 16 miljoen euro gekoppeld. Behalve in een nieuw hoofdkantoor wordt ook in de uitbreiding van de opslagruimte en nieuwe machines geïnvesteerd. Eerstdaags wordt gestart met de bouw van een nieuw magazijn, dat inclusief de machines goed is voor een investering van 6,5 miljoen euro. "Tegen het huidige magazijn, op nauwelijks 100 meter van ons nieuwe hoofdkantoor, gaan we een volume van 5.000 m2 bijbouwen", aldus CEO Bart Claes maandag op en persconferentie. Claes wil daarmee anticiperen op de groei de we op termijn verwachten. "Het geeft ook de kans om ons machinepark voor de automatische stockage, sortering en orderpicking te updaten volgens de recentste technologie," verduidelijkt de CEO.De werken zouden eind 2014 moeten worden afgerond, waarna JBC op het industrieterrein in Centrum Zuid in Houthalen- Helchteren 50.000 m2 aan ruimte in beslag zal nemen.De familiale holding Claes Retail Group, waartoe de merken JBC en Mayerline behoren, haalt een jaarlijkse omzet van zowat 300 miljoen euro. (Belga/BO)