Het bod van Recruit wordt "unaniem aanbevolen en gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van USG People", klinkt het. Alex Mulder, de oprichter van de Nederlandse groep, zal zijn belang van bijna 20 procent aanmelden.

De biedprijs ligt 31 procent boven de slotkoers van 13,40 euro die het aandeel USG People maandag liet noteren op de beurs van Amsterdam.

Weinig gevolgen

De overname heeft volgens de bedrijven nauwelijks gevolgen voor het personeel van USG, waarvan alle activiteiten ongewijzigd worden voortgezet. Ook de "star brands" van USG People - met name Start People, Unique, USG Professionals en Secretary Plus - zullen blijven bestaan.

Volgens USG-topman Rob Zandbergen vullen beide bedrijven elkaar goed aan, omdat ze in verschillende markten actief zijn. De overname geeft het Japanse bedrijf toegang tot de Europese markt, waar USG actief is in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Recruit is behalve in Japan ook aanwezig in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2020 de "meest vooraanstaande uitzendgroep ter wereld" te zijn.

USG en Recruit verwachten de transactie in het tweede kwartaal van 2016 te kunnen afronden.

USG People boekte in 2014 een omzet van 2,4 miljard euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 101,5 miljoen euro. Het bedrijf had vorig jaar circa 58.000 werknemers in dienst.

Het aandeel van de Nederlandse uitzendgroep opende dinsdag met een winst van 28 procent (op 17,23 euro) op de beurs van Amsterdam. (Belga/NS)

Het bod van Recruit wordt "unaniem aanbevolen en gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van USG People", klinkt het. Alex Mulder, de oprichter van de Nederlandse groep, zal zijn belang van bijna 20 procent aanmelden.De biedprijs ligt 31 procent boven de slotkoers van 13,40 euro die het aandeel USG People maandag liet noteren op de beurs van Amsterdam. De overname heeft volgens de bedrijven nauwelijks gevolgen voor het personeel van USG, waarvan alle activiteiten ongewijzigd worden voortgezet. Ook de "star brands" van USG People - met name Start People, Unique, USG Professionals en Secretary Plus - zullen blijven bestaan. Volgens USG-topman Rob Zandbergen vullen beide bedrijven elkaar goed aan, omdat ze in verschillende markten actief zijn. De overname geeft het Japanse bedrijf toegang tot de Europese markt, waar USG actief is in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Recruit is behalve in Japan ook aanwezig in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2020 de "meest vooraanstaande uitzendgroep ter wereld" te zijn. USG en Recruit verwachten de transactie in het tweede kwartaal van 2016 te kunnen afronden. USG People boekte in 2014 een omzet van 2,4 miljard euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 101,5 miljoen euro. Het bedrijf had vorig jaar circa 58.000 werknemers in dienst. Het aandeel van de Nederlandse uitzendgroep opende dinsdag met een winst van 28 procent (op 17,23 euro) op de beurs van Amsterdam. (Belga/NS)