Hoewel de eerste maand van het jaar traditioneel een relatief rustige maand is wat falingen betreft, blijkt dat in januari van dit jaar helaas niet het geval. Het vorige januarirecord dateert van 2010, toen er 810 bedrijven de boeken neerlegden.

Het Vlaamse Gewest laat de scherpste stijging van het aantal faillissementen optekenen met +7,67 procent. Daarna volgt het Waalse Gewest met een toename met +6,3 procent. In het Brusselse Gewest daalt het faillissementencijfer met -11,05 procent.

Door het hoge faillissementencijfer ging ook een aanzienlijk aantal banen verloren. Dat aantal verdubbelde zelfs ruim in Wallonië (+104 procent). Ook in Brussel nam het verlies toe (+12 procent), maar in Vlaanderen daalde het met -21 procent. Omgerekend gingen er 1.802 banen verloren.

Graydon noteert voor januari opnieuw een forse toename in de de horecasector. Toch zijn het vooral de stijgingen binnen de groothandel en de sector 'zakelijke dienstverlening' die aantonen dat de nieuwe faillissementengolf verder uitdiept, luidt het. In de bouwsector loopt het dan weer iets beter. (BO/Belga)

Hoewel de eerste maand van het jaar traditioneel een relatief rustige maand is wat falingen betreft, blijkt dat in januari van dit jaar helaas niet het geval. Het vorige januarirecord dateert van 2010, toen er 810 bedrijven de boeken neerlegden.Het Vlaamse Gewest laat de scherpste stijging van het aantal faillissementen optekenen met +7,67 procent. Daarna volgt het Waalse Gewest met een toename met +6,3 procent. In het Brusselse Gewest daalt het faillissementencijfer met -11,05 procent. Door het hoge faillissementencijfer ging ook een aanzienlijk aantal banen verloren. Dat aantal verdubbelde zelfs ruim in Wallonië (+104 procent). Ook in Brussel nam het verlies toe (+12 procent), maar in Vlaanderen daalde het met -21 procent. Omgerekend gingen er 1.802 banen verloren. Graydon noteert voor januari opnieuw een forse toename in de de horecasector. Toch zijn het vooral de stijgingen binnen de groothandel en de sector 'zakelijke dienstverlening' die aantonen dat de nieuwe faillissementengolf verder uitdiept, luidt het. In de bouwsector loopt het dan weer iets beter. (BO/Belga)