Janssen-Cilag, een dochterbedrijf van Janssen-Pharmaceutica, bevestigt de intentie om in België 31 van de 186 werknemers te ontslaan. De onderhandelingen blokkeerden volgens de directie op het principe van de bonden om geen beschermd personeel te ontslaan. In Nederland worden 15 personeelsleden ontslagen.

De procedure tot collectief ontslag werd al op 31 mei ingediend, maar werd pas maandag door de bonden bekendgemaakt nadat de procedure afgelopen vrijdag bij een verzoeningspoging vastliep.

Het gaat onder meer om 21 vertegenwoordigers, met standplaats in Beerse maar die in gans het land actief zijn.

'Het overleg blokkeerde op het principe vanuit de vakbonden dat geen enkele beschermde werknemer ontslagen mag worden,' zegt Luc van Oevelen, public affairs director bij Janssen. 'We konden voorlopig enkel een voorstel doen rond begeleidingsmaatregelen zoals vrijwilligheid van vertrek en een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag, maar toen stopten de besprekingen door het vakbondsprincipe.'

Vakbonden

Op de kritiek van de vakbonden dat men zich op vakbondsafgevaardigden toespitst, antwoordt van Oevelen dat men enkel voor gelijkheid van de werknemers gaat.

'Van de 31 werknemers zijn er 21 ontslagen binnen de groep productspecialisten van 48 mensen. Binnen de groep is de helft beschermd. Als we beschermden niet zouden mogen ontslaan, dan zouden we alle niet-beschermden moeten ontslaan,' aldus de directeur.

Reorganisatie

De reorganisatie past volgens hem binnen een breder Benelux-plaatje. In Nederland verdwijnen 15 posities. Janssen-Cilag wil flexibeler gaan werken. Productspecialisten zullen klanten zoals artsen en apothers voortaan over meer dan één geneesmiddel moeten informeren.

'In de komende jaren zullen we ook minder geneesmiddelen kunnen lanceren, en dus moeten we onze structuur daaraan aanpassen,' besluit van Oevelen . (Belga/KVDA)

Janssen-Cilag, een dochterbedrijf van Janssen-Pharmaceutica, bevestigt de intentie om in België 31 van de 186 werknemers te ontslaan. De onderhandelingen blokkeerden volgens de directie op het principe van de bonden om geen beschermd personeel te ontslaan. In Nederland worden 15 personeelsleden ontslagen. De procedure tot collectief ontslag werd al op 31 mei ingediend, maar werd pas maandag door de bonden bekendgemaakt nadat de procedure afgelopen vrijdag bij een verzoeningspoging vastliep. Het gaat onder meer om 21 vertegenwoordigers, met standplaats in Beerse maar die in gans het land actief zijn. 'Het overleg blokkeerde op het principe vanuit de vakbonden dat geen enkele beschermde werknemer ontslagen mag worden,' zegt Luc van Oevelen, public affairs director bij Janssen. 'We konden voorlopig enkel een voorstel doen rond begeleidingsmaatregelen zoals vrijwilligheid van vertrek en een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag, maar toen stopten de besprekingen door het vakbondsprincipe.' Vakbonden Op de kritiek van de vakbonden dat men zich op vakbondsafgevaardigden toespitst, antwoordt van Oevelen dat men enkel voor gelijkheid van de werknemers gaat. 'Van de 31 werknemers zijn er 21 ontslagen binnen de groep productspecialisten van 48 mensen. Binnen de groep is de helft beschermd. Als we beschermden niet zouden mogen ontslaan, dan zouden we alle niet-beschermden moeten ontslaan,' aldus de directeur. Reorganisatie De reorganisatie past volgens hem binnen een breder Benelux-plaatje. In Nederland verdwijnen 15 posities. Janssen-Cilag wil flexibeler gaan werken. Productspecialisten zullen klanten zoals artsen en apothers voortaan over meer dan één geneesmiddel moeten informeren. 'In de komende jaren zullen we ook minder geneesmiddelen kunnen lanceren, en dus moeten we onze structuur daaraan aanpassen,' besluit van Oevelen . (Belga/KVDA)