In het vierde kwartaal moest wel een verlies van 0,8 miljard worden ingeschreven. Dit vooral door het afsplitsen van Aperam, de afdeling die is gespecialiseerd in roestvrij staal. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een mededeling.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 8,5 miljard dollar in 2010, 52 procent hoger dan een jaar eerder.

Voor 2011 verwacht het concern goede resultaten. In het eerste kwartaal zal zowel het geproduceerde volume als de prijs van het staal stijgen, voorspelt ArcelorMittal. De groep rekent op een ebitda tussen 2 en 2,5 miljard dollar in de eerste drie maanden.

In het vierde kwartaal moest wel een verlies van 0,8 miljard worden ingeschreven. Dit vooral door het afsplitsen van Aperam, de afdeling die is gespecialiseerd in roestvrij staal. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een mededeling.Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 8,5 miljard dollar in 2010, 52 procent hoger dan een jaar eerder. Voor 2011 verwacht het concern goede resultaten. In het eerste kwartaal zal zowel het geproduceerde volume als de prijs van het staal stijgen, voorspelt ArcelorMittal. De groep rekent op een ebitda tussen 2 en 2,5 miljard dollar in de eerste drie maanden.