Dat was 45 procent meer dan in 2008. Het bedrijf kon profiteren van zowel hogere volumes als de gunstige rentecurve, die een positief effect hadden op de inkomsten (+13 pct). Aan de kostenkant was er een daling met 7 procent.

In de afdeling retailbankieren kon ING al voor het vijfde jaar op rij meer dan 50.000 nieuwe klanten aantrekken. Dit leidde tot een stijging van de deposito's met 4 procent en een toename van de kredieten met 7 procent.

"Kredietverlening niet gewijzigd"

"ING heeft in 2009 ondanks de crisis zijn kredietverlening niet gewijzigd en gaf meer dan 4 miljard kredieten uit aan particulieren en Belgische bedrijven", aldus Erik Dralans, topman van ING België. Hij benadrukte dat het de bedoeling is deze politiek ook in 2010 voort te zetten.

De voorzieningen voor verliezen op kredieten zijn in 2009, zoals bij andere banken, wel sterk gestegen. Bij de retailbank vervijfvoudigden de provisies tot 199 miljoen euro.

Dralans sprak donderdag van een "uitzonderlijk jaar", onder meer door de gunstige rentecurve. Die curve zou in 2010 positief blijven, maar de topman ziet wel twee onzekere elementen: de volatiliteit op de financiële markten en risico's op kredieten.

ING blijft desondanks verder investeren en aanwerven. De bank wil in 2010 700 mensen aanwerven, om 800 à 850 natuurlijke afvloeiingen te compenseren.

Dat was 45 procent meer dan in 2008. Het bedrijf kon profiteren van zowel hogere volumes als de gunstige rentecurve, die een positief effect hadden op de inkomsten (+13 pct). Aan de kostenkant was er een daling met 7 procent. In de afdeling retailbankieren kon ING al voor het vijfde jaar op rij meer dan 50.000 nieuwe klanten aantrekken. Dit leidde tot een stijging van de deposito's met 4 procent en een toename van de kredieten met 7 procent. "Kredietverlening niet gewijzigd" "ING heeft in 2009 ondanks de crisis zijn kredietverlening niet gewijzigd en gaf meer dan 4 miljard kredieten uit aan particulieren en Belgische bedrijven", aldus Erik Dralans, topman van ING België. Hij benadrukte dat het de bedoeling is deze politiek ook in 2010 voort te zetten. De voorzieningen voor verliezen op kredieten zijn in 2009, zoals bij andere banken, wel sterk gestegen. Bij de retailbank vervijfvoudigden de provisies tot 199 miljoen euro. Dralans sprak donderdag van een "uitzonderlijk jaar", onder meer door de gunstige rentecurve. Die curve zou in 2010 positief blijven, maar de topman ziet wel twee onzekere elementen: de volatiliteit op de financiële markten en risico's op kredieten. ING blijft desondanks verder investeren en aanwerven. De bank wil in 2010 700 mensen aanwerven, om 800 à 850 natuurlijke afvloeiingen te compenseren.