ChemChina neemt in eerste instantie een belang over van 26,2 procent. Later volgt een bod op de rest van Pirelli.

ChemChina, in overheidshanden, betaalt 1,9 miljard euro voor het belang van 26,2 procent van investeerder Camfin. Dat komt overeen met 15 euro per aandeel. Camfin -in handen van Pirelli-voorzitter Marco Tronchetti Provera en de Russische oliereus OAO Rosneft- is de grootste aandeelhouder van Pirelli.

Het chemiebedrijf wil vervolgens een openbaar bod uitbrengen op de rest van de uitstaande aandelen. Het totale bod waardeert de Italianen op 7,1 miljard euro.

Pirelli hoopt door de transactie ook een betere toegang tot de Aziatische markt en Chinese markt te krijgen, de grootste automarkt ter wereld. Zo zal de activiteit van banden voor vrachtwagens verdubbelen, door een combinatie met die van ChemChina. ChemChina is één van de grootste bandenproducenten van China.

Het wordt meteen de grootste overname ooit voor een Chinees bedrijf in Italië. Pirelli, opgericht in 1872 door Giovanni Battista Pirelli, is één van de meest prominente namen uit de Italiaanse industriële wereld. (Belga/NS)

ChemChina neemt in eerste instantie een belang over van 26,2 procent. Later volgt een bod op de rest van Pirelli. ChemChina, in overheidshanden, betaalt 1,9 miljard euro voor het belang van 26,2 procent van investeerder Camfin. Dat komt overeen met 15 euro per aandeel. Camfin -in handen van Pirelli-voorzitter Marco Tronchetti Provera en de Russische oliereus OAO Rosneft- is de grootste aandeelhouder van Pirelli. Het chemiebedrijf wil vervolgens een openbaar bod uitbrengen op de rest van de uitstaande aandelen. Het totale bod waardeert de Italianen op 7,1 miljard euro. Pirelli hoopt door de transactie ook een betere toegang tot de Aziatische markt en Chinese markt te krijgen, de grootste automarkt ter wereld. Zo zal de activiteit van banden voor vrachtwagens verdubbelen, door een combinatie met die van ChemChina. ChemChina is één van de grootste bandenproducenten van China. Het wordt meteen de grootste overname ooit voor een Chinees bedrijf in Italië. Pirelli, opgericht in 1872 door Giovanni Battista Pirelli, is één van de meest prominente namen uit de Italiaanse industriële wereld. (Belga/NS)