Via een kapitaalverhoging wil de bank vijf miljard euro verzamelen. De top van de bank zou de verhoging - volgens de bronnen van de FT - al principieel goedgekeurd hebben, hoewel de raad van bestuur nog zijn akkoord moet geven.

Intesa Sanpaolo wil zich met de kapitaalinjectie wapenen tegen een mogelijke instap van de Italiaanse overheid. Die overweegt aandelen over te nemen van banken die niet slagen in de stresstests, aldus de krant.

De grootbanken Unicredit en Intesa Sanpaolo beschikken in tegenstelling tot andere Italiaanse banken over een relatief sterk kernkapitaal.

Via een kapitaalverhoging wil de bank vijf miljard euro verzamelen. De top van de bank zou de verhoging - volgens de bronnen van de FT - al principieel goedgekeurd hebben, hoewel de raad van bestuur nog zijn akkoord moet geven.Intesa Sanpaolo wil zich met de kapitaalinjectie wapenen tegen een mogelijke instap van de Italiaanse overheid. Die overweegt aandelen over te nemen van banken die niet slagen in de stresstests, aldus de krant. De grootbanken Unicredit en Intesa Sanpaolo beschikken in tegenstelling tot andere Italiaanse banken over een relatief sterk kernkapitaal.