In juli kocht het management van Interel Holdings zijn bedrijf terug van de private equity-investeerder Hasgrove. Het betaalde voor 9,6 miljoen euro of een derde minder dan bij de verkoop, meldt het weekblad Trends. Bevriende en familiale investeerders nemen 45 procent in het kapitaal van het lobby- en public relations-bedrijf met zetel in Brussel. Emmanuel van Innis (GDF Suez) wordt onafhankelijk voorzitter.

De 117 medewerkers staan voor 14 miljoen omzet. De zuiver Belgische activiteiten zijn goed voor 25 tot 30 procent. Sinds kort gaat de brand public relations-poot verder als Interel 402 PR onder Jan Van Heuverswyn. Interel Belgium doet corporate public relations onder gewezen Fedis-topman Baudouin Velge.

De lobby-organisatie Interel European Affairs en Association Management Practice, dat voor allerhande organisaties het veld- en secretariaatswerk in Brussel verzorgt, maken ongeveer 40 procent van de omzet uit. Een vijfde wordt aangeleverd uit de Londense tak. De overige omzet komt van kantoren in Praag, Parijs, Berlijn en Washington.

CEO Fredrik Lofthagen realiseerde in 2006 de overname door Hasgrove. De aandelen van Interel waren toen sterk verspreid over managers en de erfgenamen van een gewezen partner. Lofthagen: "We wilden toen de groep, vooral commercieel, op een Europees niveau tillen, maar hadden er de structuur, noch de financiële middelen voor. De intrede van een private equity-partner bleek de snelste manier om onze ambities waar te maken."

Een belangrijke stap was de overname, in 2007, van het gereputeerde lobbykantoor Cabinet Stewart, dat ook een poot had in Washington. Het volgende jaar volgden nieuwe investeringen in een IT-platform en de overname van de Britse sectorgenoot Politics International.

Het aandeel Hasgrove (Alternative Investment Market) zakte in de crisis van 1.30 naar 0.40 pond. "Hasgrove wilde zijn participaties verder uitbouwen zonder nieuwe schulden", zegt Lofthagen, die deel uitmaakte van de raad van bestuur van de private equity-groep.

"Extra-kapitaal vinden was voor een smallcap moeilijk. Dus moesten activa worden verkocht. De buy- and build van Interel was zo goed als afgerond. Daarom vroeg de raad van bestuur mij om uit te kijken naar potentiële overnamekandidaten. Ik deed mijn ronde, maar besefte al snel dat de crisis de multiples naar omlaag had gedreven. Zo kwam de verkoopprijs in de buurt kwam van wat een MBO zou aankunnen." (HB)

In juli kocht het management van Interel Holdings zijn bedrijf terug van de private equity-investeerder Hasgrove. Het betaalde voor 9,6 miljoen euro of een derde minder dan bij de verkoop, meldt het weekblad Trends. Bevriende en familiale investeerders nemen 45 procent in het kapitaal van het lobby- en public relations-bedrijf met zetel in Brussel. Emmanuel van Innis (GDF Suez) wordt onafhankelijk voorzitter. De 117 medewerkers staan voor 14 miljoen omzet. De zuiver Belgische activiteiten zijn goed voor 25 tot 30 procent. Sinds kort gaat de brand public relations-poot verder als Interel 402 PR onder Jan Van Heuverswyn. Interel Belgium doet corporate public relations onder gewezen Fedis-topman Baudouin Velge. De lobby-organisatie Interel European Affairs en Association Management Practice, dat voor allerhande organisaties het veld- en secretariaatswerk in Brussel verzorgt, maken ongeveer 40 procent van de omzet uit. Een vijfde wordt aangeleverd uit de Londense tak. De overige omzet komt van kantoren in Praag, Parijs, Berlijn en Washington. CEO Fredrik Lofthagen realiseerde in 2006 de overname door Hasgrove. De aandelen van Interel waren toen sterk verspreid over managers en de erfgenamen van een gewezen partner. Lofthagen: "We wilden toen de groep, vooral commercieel, op een Europees niveau tillen, maar hadden er de structuur, noch de financiële middelen voor. De intrede van een private equity-partner bleek de snelste manier om onze ambities waar te maken." Een belangrijke stap was de overname, in 2007, van het gereputeerde lobbykantoor Cabinet Stewart, dat ook een poot had in Washington. Het volgende jaar volgden nieuwe investeringen in een IT-platform en de overname van de Britse sectorgenoot Politics International. Het aandeel Hasgrove (Alternative Investment Market) zakte in de crisis van 1.30 naar 0.40 pond. "Hasgrove wilde zijn participaties verder uitbouwen zonder nieuwe schulden", zegt Lofthagen, die deel uitmaakte van de raad van bestuur van de private equity-groep. "Extra-kapitaal vinden was voor een smallcap moeilijk. Dus moesten activa worden verkocht. De buy- and build van Interel was zo goed als afgerond. Daarom vroeg de raad van bestuur mij om uit te kijken naar potentiële overnamekandidaten. Ik deed mijn ronde, maar besefte al snel dat de crisis de multiples naar omlaag had gedreven. Zo kwam de verkoopprijs in de buurt kwam van wat een MBO zou aankunnen." (HB)