De Kamer heeft topbankiers, toezichthouders en wetenschappers uitgenodigd om te vertellen hoe de financiële sector er zo'n tien jaar na de kredietcrisis voorstaat. Zowel de financiële stabiliteit, als gedrag en cultuur bij banken komen daarbij aan bod.

Over dat laatste onderwerp willen de Kamerleden onder anderen Hamers aan de tand voelen. ING trof eerder dit jaar een schikking van in totaal 775 miljoen euro. De bank ondernam jarenlang veel te weinig om te voorkomen dat klanten crimineel geld konden witwassen.

Tot ongenoegen van veel Nederlandse Kamerleden werden betrokken bankmedewerkers niet strafrechtelijk vervolgd. Onder politieke druk werd wel financieel directeur Koos Timmermans geslachtofferd, hij kondigde zijn vertrek aan. Hamers bleef aan als hoogste baas.

De Kamer heeft topbankiers, toezichthouders en wetenschappers uitgenodigd om te vertellen hoe de financiële sector er zo'n tien jaar na de kredietcrisis voorstaat. Zowel de financiële stabiliteit, als gedrag en cultuur bij banken komen daarbij aan bod. Over dat laatste onderwerp willen de Kamerleden onder anderen Hamers aan de tand voelen. ING trof eerder dit jaar een schikking van in totaal 775 miljoen euro. De bank ondernam jarenlang veel te weinig om te voorkomen dat klanten crimineel geld konden witwassen. Tot ongenoegen van veel Nederlandse Kamerleden werden betrokken bankmedewerkers niet strafrechtelijk vervolgd. Onder politieke druk werd wel financieel directeur Koos Timmermans geslachtofferd, hij kondigde zijn vertrek aan. Hamers bleef aan als hoogste baas.