Dat schrijft topman Jan Hommen dinsdag in een ingezonden brief in de Volkskrant.

"Tot mijn grote spijt moet ik constateren dat de variabele beloning voor de raad van bestuur over 2010 het herstellende vertrouwen van onze klanten en de samenleving (...) hernieuwde schade dreigt toe te brengen", motiveert Hommen de beslissing. Wel stelt hij dat de beloning eigenlijk conform de afspraken met het Nederlandse ministerie van Financiën was.

Hommen schrijft dat de ING-top onvoldoende heeft ingeschat welk signaal van de bonus uitgaat naar de samenleving. De ING-bestuurders zullen geen variabele beloning meer ontvangen zolang de steun die ING van de Nederlandse staat heeft ontvangen, niet volledig is terugbetaald, liet hij nu weten.

Vorige week bleek uit het jaarverslag van ING over 2010 dat Hommen bovenop zijn salaris van 1,35 miljoen euro ook een bonus zou ontvangen van 1,25 miljoen euro. De Nederlandse Tweede Kamer en ook de vakbonden reageerden boos.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager kondigde zondag aan dat hij in de wet gaat vastleggen dat banken die steun krijgen van de Nederlandse staat, voortaan geen bonussen meer mogen uitkeren aan de bestuurders.

Dat schrijft topman Jan Hommen dinsdag in een ingezonden brief in de Volkskrant. "Tot mijn grote spijt moet ik constateren dat de variabele beloning voor de raad van bestuur over 2010 het herstellende vertrouwen van onze klanten en de samenleving (...) hernieuwde schade dreigt toe te brengen", motiveert Hommen de beslissing. Wel stelt hij dat de beloning eigenlijk conform de afspraken met het Nederlandse ministerie van Financiën was. Hommen schrijft dat de ING-top onvoldoende heeft ingeschat welk signaal van de bonus uitgaat naar de samenleving. De ING-bestuurders zullen geen variabele beloning meer ontvangen zolang de steun die ING van de Nederlandse staat heeft ontvangen, niet volledig is terugbetaald, liet hij nu weten. Vorige week bleek uit het jaarverslag van ING over 2010 dat Hommen bovenop zijn salaris van 1,35 miljoen euro ook een bonus zou ontvangen van 1,25 miljoen euro. De Nederlandse Tweede Kamer en ook de vakbonden reageerden boos. Minister van Financiën Jan Kees de Jager kondigde zondag aan dat hij in de wet gaat vastleggen dat banken die steun krijgen van de Nederlandse staat, voortaan geen bonussen meer mogen uitkeren aan de bestuurders.