Ralph Hamers, die al 29 jaar in dienst bij de Nederlandse bank, was sinds 2013 CEO bij ING. Eerder dit jaar raakte bekend dat hij aan het hoofd komt te staan van de Zwitserse bank UBS.

Van Rijswijk zal vanaf 1 juli de bank leiden. Hij werkt al bijna 25 jaar voor ING, waarvan de laatste drie jaar in het topmanagement. ING kiest zo voor iemand die de bank al lange tijd van binnenuit kent. De Nederlander, al in dienst sinds 1995, werkte onder andere voor de afdelingen voor fusies en overnames en kapitaalmarkten.

Het financiële concern prijst Van Rijswijk om zijn belangrijke bijdrage aan het versterken van de 'poortwachtersfunctie' van ING. Die functie, waarbij banken worden geacht op te treden tegen verdachte geldstromen, kwam in 2018 onder vuur te liggen. ING trof uiteindelijk een schikking van 775 miljoen euro met het Nederlandse gerecht wegens tekortkomingen bij het tegengaan van witwassen.

ING telt, volgens de gegevens op de bedrijfswebsite, 53.000 werknemers in meer dan 40 landen, waaronder ook België. ING is een van de grote bankspelers in ons land.

Ralph Hamers, die al 29 jaar in dienst bij de Nederlandse bank, was sinds 2013 CEO bij ING. Eerder dit jaar raakte bekend dat hij aan het hoofd komt te staan van de Zwitserse bank UBS.Van Rijswijk zal vanaf 1 juli de bank leiden. Hij werkt al bijna 25 jaar voor ING, waarvan de laatste drie jaar in het topmanagement. ING kiest zo voor iemand die de bank al lange tijd van binnenuit kent. De Nederlander, al in dienst sinds 1995, werkte onder andere voor de afdelingen voor fusies en overnames en kapitaalmarkten. Het financiële concern prijst Van Rijswijk om zijn belangrijke bijdrage aan het versterken van de 'poortwachtersfunctie' van ING. Die functie, waarbij banken worden geacht op te treden tegen verdachte geldstromen, kwam in 2018 onder vuur te liggen. ING trof uiteindelijk een schikking van 775 miljoen euro met het Nederlandse gerecht wegens tekortkomingen bij het tegengaan van witwassen. ING telt, volgens de gegevens op de bedrijfswebsite, 53.000 werknemers in meer dan 40 landen, waaronder ook België. ING is een van de grote bankspelers in ons land.