Dat bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het financiële concern, die "goede voortgang" boekt met het splitsen van het bedrijf.

ING Bank realiseerde een onderliggend nettoresultaat van ruim 1,6 miljard euro, waar marktvorsers rekenden op circa 1,2 miljard euro.

De verzekeraar schoot in het rood, met een negatief resultaat van 115 miljoen euro waar de markt rekende op een plus van 28,8 miljoen euro. De nettowinst van ING als geheel kwam uit op 1,1 miljard euro, waar rekening werd gehouden met circa 700 miljoen euro winst. In hetzelfde kwartaal een jaar geleden werd nog een winst van 71 miljoen in de boeken gezet.

ING blijft werken aan de splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten. De splitsingskosten komen dit jaar waarschijnlijk uit op 110 tot 150 miljoen euro.

Dat bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het financiële concern, die "goede voortgang" boekt met het splitsen van het bedrijf. ING Bank realiseerde een onderliggend nettoresultaat van ruim 1,6 miljard euro, waar marktvorsers rekenden op circa 1,2 miljard euro. De verzekeraar schoot in het rood, met een negatief resultaat van 115 miljoen euro waar de markt rekende op een plus van 28,8 miljoen euro. De nettowinst van ING als geheel kwam uit op 1,1 miljard euro, waar rekening werd gehouden met circa 700 miljoen euro winst. In hetzelfde kwartaal een jaar geleden werd nog een winst van 71 miljoen in de boeken gezet. ING blijft werken aan de splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten. De splitsingskosten komen dit jaar waarschijnlijk uit op 110 tot 150 miljoen euro.