De Nederlandse bankgroep ING verleende in het tweede kwartaal meer kredieten en boekte betere resultaten op de financiële markten dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

ING maakt woensdag een nettowinst van 1,3 miljard euro voor het tweede kwartaal bekend, tegenover 358 miljoen euro een jaar eerder. In 2015 werd het resultaat gedrukt door een eenmalige afschrijving.

Gecorrigeerd voor incidentele posten - waaronder de verkoop van VISA-aandelen - liep de winst dit jaar met ruim een kwart op tot 1,4 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Ralph Hamers spreekt in een toelichting van 'uitstekende vooruitgang' in de eerste helft van dit jaar.

Brexit

De bank blijft naar eigen zeggen 'waakzaam' voor mogelijke politieke risico's en de aanhoudende onzekerheid rond de regelgeving voor de financiële sector.

'De situatie in de wereld is momenteel duidelijk niet stabiel', aldus Hamers. De ING-topman somt de niet-stabiele elementen voor alle duidelijkheid even op: geopolitieke onrust, toenemende polarisatie in de politiek, en last but not least de brexit.

Het resultaat van het referendum waarin de meerderheid van de Britten hebben gestemd voor een leven buiten de EU, heeft niet meteen directe gevolgen voor ING, dat een 650-tal werknemers telt in Groot-Brittannië.

'We moeten afwachten hoe de relatie met de EU zich ontwikkeld', voegt Hamers eraan toe. De bankier wijst erop dat de brexit in ieder geval onrust binnen de economie meebrengt, 'waardoor bedrijven mogelijk investeringen uitstellen en de groei in Europa, en wellicht de wereld, nog langer laag blijft.'

(VK/BO)

De Nederlandse bankgroep ING verleende in het tweede kwartaal meer kredieten en boekte betere resultaten op de financiële markten dan in de eerste drie maanden van dit jaar.ING maakt woensdag een nettowinst van 1,3 miljard euro voor het tweede kwartaal bekend, tegenover 358 miljoen euro een jaar eerder. In 2015 werd het resultaat gedrukt door een eenmalige afschrijving. Gecorrigeerd voor incidentele posten - waaronder de verkoop van VISA-aandelen - liep de winst dit jaar met ruim een kwart op tot 1,4 miljard euro.Bestuursvoorzitter Ralph Hamers spreekt in een toelichting van 'uitstekende vooruitgang' in de eerste helft van dit jaar. De bank blijft naar eigen zeggen 'waakzaam' voor mogelijke politieke risico's en de aanhoudende onzekerheid rond de regelgeving voor de financiële sector.'De situatie in de wereld is momenteel duidelijk niet stabiel', aldus Hamers. De ING-topman somt de niet-stabiele elementen voor alle duidelijkheid even op: geopolitieke onrust, toenemende polarisatie in de politiek, en last but not least de brexit. Het resultaat van het referendum waarin de meerderheid van de Britten hebben gestemd voor een leven buiten de EU, heeft niet meteen directe gevolgen voor ING, dat een 650-tal werknemers telt in Groot-Brittannië. 'We moeten afwachten hoe de relatie met de EU zich ontwikkeld', voegt Hamers eraan toe. De bankier wijst erop dat de brexit in ieder geval onrust binnen de economie meebrengt, 'waardoor bedrijven mogelijk investeringen uitstellen en de groei in Europa, en wellicht de wereld, nog langer laag blijft.' (VK/BO)