De dividendbetaling zal plaatsvinden als ING de volledige staatssteun heeft terugbetaald. Maandag betaalde ING nog een bedrag van 1,225 miljard euro terug aan de Nederlandse staat, 817 miljoen euro aan aflossing en 408 miljoen euro aan rente en premie.

Het concern gaf onlangs aan dat de laatste terugbetaling van de steun uiterlijk in mei 2015 plaatsvindt. Wanneer die laatste terugbetaling - van 1,025 miljard euro - uitgevoerd is, zal de Nederlandse staat in totaal ruim 13,5 miljard euro hebben ontvangen van ING, nadat hij de groep in 2008 met een kapitaalinjectie van 10 miljard euro door de kredietcrisis heen had geholpen.

ING formuleert naar aanleiding van de 'Investor Day' ook nieuwe doelstellingen voor de komende jaren. Tot en met 2017 wil de bank jaarlijks de kredietportefeuille met 4 procent laten groeien en de balans met 3 procent. De productie van nieuwe leningen moet hoofdzakelijk gefinancierd worden met spaargeld.

De bank blijft streven naar een verlaging van de kosten ten opzichte van de inkomsten. Het rendement op het eigen vermogen moet uitkomen tussen de 10 en 13 procent, geholpen door groei van de kredietverlening en een daling van de voorzieningen voor slechte leningen.

ING boekte in 2013 een nettowinst van 3,26 miljard euro.

De dividendbetaling zal plaatsvinden als ING de volledige staatssteun heeft terugbetaald. Maandag betaalde ING nog een bedrag van 1,225 miljard euro terug aan de Nederlandse staat, 817 miljoen euro aan aflossing en 408 miljoen euro aan rente en premie. Het concern gaf onlangs aan dat de laatste terugbetaling van de steun uiterlijk in mei 2015 plaatsvindt. Wanneer die laatste terugbetaling - van 1,025 miljard euro - uitgevoerd is, zal de Nederlandse staat in totaal ruim 13,5 miljard euro hebben ontvangen van ING, nadat hij de groep in 2008 met een kapitaalinjectie van 10 miljard euro door de kredietcrisis heen had geholpen. ING formuleert naar aanleiding van de 'Investor Day' ook nieuwe doelstellingen voor de komende jaren. Tot en met 2017 wil de bank jaarlijks de kredietportefeuille met 4 procent laten groeien en de balans met 3 procent. De productie van nieuwe leningen moet hoofdzakelijk gefinancierd worden met spaargeld. De bank blijft streven naar een verlaging van de kosten ten opzichte van de inkomsten. Het rendement op het eigen vermogen moet uitkomen tussen de 10 en 13 procent, geholpen door groei van de kredietverlening en een daling van de voorzieningen voor slechte leningen. ING boekte in 2013 een nettowinst van 3,26 miljard euro.