ING sluit niet uit dat er ook in België jobs verloren gaan als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen. ING Groep maakte deze week bekend dat het 2.350 banen schrapt, waarvan 1.350 bij verzekeraar Nationale-Nederlanden, uitsluitend in Nederland. Bij het onderdeel Commercial Banking verdwijnen wereldwijd 1.000 banen.

Van die 1.000 hebben er 850 betrekking op maatregelen die reeds binnen de groep zijn aangekondigd en toegepast en die geen betrekking hebben op België.

Resten dus nog 150 banen binnen Commercial Banking wereldwijd. Daarvan kan de bank een impact op België niet uitsluiten. "Wat toekomstige maatregelen betreft, kunnen we geen uitspraak doen over of die wel of niet een impact zullen hebben in België", zegt ING België.

ING België zegt haar huidige strategie verder uit te voeren, waarbij sterk wordt gelet op de uitgaven en kosten, zeker gezien de huidige marktomstandigheden.

"De uitvoering van de strategie in deze omstandigheden kan een impact hebben op de werkgelegenheid. ING België bekijkt momenteel deze plannen en kan hierover geen uitspraak doen voor volgend jaar. Hier wordt uitermate zorgvuldig mee omgegaan. Alle strategische maatregelen, die een mogelijke impact hebben op de tewerkstelling, worden zoals steeds in de ondernemingsraad op voorhand besproken", aldus ING België. (Belga/KVDA)

ING sluit niet uit dat er ook in België jobs verloren gaan als gevolg van de aangekondigde besparingsmaatregelen. ING Groep maakte deze week bekend dat het 2.350 banen schrapt, waarvan 1.350 bij verzekeraar Nationale-Nederlanden, uitsluitend in Nederland. Bij het onderdeel Commercial Banking verdwijnen wereldwijd 1.000 banen. Van die 1.000 hebben er 850 betrekking op maatregelen die reeds binnen de groep zijn aangekondigd en toegepast en die geen betrekking hebben op België. Resten dus nog 150 banen binnen Commercial Banking wereldwijd. Daarvan kan de bank een impact op België niet uitsluiten. "Wat toekomstige maatregelen betreft, kunnen we geen uitspraak doen over of die wel of niet een impact zullen hebben in België", zegt ING België. ING België zegt haar huidige strategie verder uit te voeren, waarbij sterk wordt gelet op de uitgaven en kosten, zeker gezien de huidige marktomstandigheden. "De uitvoering van de strategie in deze omstandigheden kan een impact hebben op de werkgelegenheid. ING België bekijkt momenteel deze plannen en kan hierover geen uitspraak doen voor volgend jaar. Hier wordt uitermate zorgvuldig mee omgegaan. Alle strategische maatregelen, die een mogelijke impact hebben op de tewerkstelling, worden zoals steeds in de ondernemingsraad op voorhand besproken", aldus ING België. (Belga/KVDA)