Het Waalse bedrijf IBA haalt een contract van 50 miljoen euro binnen in India.

Het bedrijf Ion Beam Application (IBA) uit Louvain-la-Neuve, gespecialiseerd in diagnosetechnologie en de behandeling van kanker, gaat in India het eerste centrum voor protontherapie oprichten. Het contract is ongeveer 50 miljoen euro waard, meldt het bedrijf in een persbericht.

IBA tekende het contract met de groep Apollo Hospitals, de grootste uitbater van private ziekenhuizen van India. Het contract omvat de oprichting van het centrum voor kankerbehandeling en een overeenkomst van lange duur voor beheer en onderhoud.

In India worden elk jaar een miljoen nieuwe gevallen van kanker vastgesteld, luidt het in een persbericht van IBA. "De Indiase markt voor gezondheidszorg groeit snel en er is een grote behoefte aan een nieuwe benadering voor kankertherapie", verduidelijkt Olivier Legrain, CEO van IBA.

Het beursgenoteerde bedrijf stelt wereldwijd meer dan 1.200 mensen tewerk. (Belga/BO)

Het Waalse bedrijf IBA haalt een contract van 50 miljoen euro binnen in India. Het bedrijf Ion Beam Application (IBA) uit Louvain-la-Neuve, gespecialiseerd in diagnosetechnologie en de behandeling van kanker, gaat in India het eerste centrum voor protontherapie oprichten. Het contract is ongeveer 50 miljoen euro waard, meldt het bedrijf in een persbericht.IBA tekende het contract met de groep Apollo Hospitals, de grootste uitbater van private ziekenhuizen van India. Het contract omvat de oprichting van het centrum voor kankerbehandeling en een overeenkomst van lange duur voor beheer en onderhoud. In India worden elk jaar een miljoen nieuwe gevallen van kanker vastgesteld, luidt het in een persbericht van IBA. "De Indiase markt voor gezondheidszorg groeit snel en er is een grote behoefte aan een nieuwe benadering voor kankertherapie", verduidelijkt Olivier Legrain, CEO van IBA. Het beursgenoteerde bedrijf stelt wereldwijd meer dan 1.200 mensen tewerk. (Belga/BO)