Brussels Airlines heeft in juli 0,6 procent meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar.

In juli van dit jaar noteerde Brussels Airlines 581.954 passagiers. Dat is een toename met 0,6 procent in vergelijking met de 578.396 passagiers in juli 2012.

Het merendeel van de passagiers (486.429) opteerde voor een korte of middellange bestemming. Bijna één op de zes passagiers vloog intercontinentaal (95.425).

Volgens de luchtvaartmaatschappij is de groei in juli voornamelijk te danken aan de langeafstandsvluchten naar Afrika en de Verenigde Staten. Sinds juni vliegt de maatschappij ook naar Washington, en op de bestaande Afrikaanse bestemmingen werd de frequentie verhoogd.

"Door deze gevoelige capaciteitsuitbreiding van het langeafstandsnetwerk daalde, zoals verwacht werd in de aanloopfase, de algemene bezettingsgraad lichtjes", van 78,6 procent een jaar eerder tot 76,4 procent in juli 2013, deelt het bedrijf vrijdag mee.

Voor de Europese vluchten steeg de bezettingsgraad met 2,4 procentpunt tot 78,8 procent. De cijfers zijn exclusief de chartervluchten die de luchtvaartmaatschappij uitvoert. "Voor deze charteractiviteit was juli een topmaand", luidt het. (Belga/BO)

Brussels Airlines heeft in juli 0,6 procent meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar. In juli van dit jaar noteerde Brussels Airlines 581.954 passagiers. Dat is een toename met 0,6 procent in vergelijking met de 578.396 passagiers in juli 2012.Het merendeel van de passagiers (486.429) opteerde voor een korte of middellange bestemming. Bijna één op de zes passagiers vloog intercontinentaal (95.425). Volgens de luchtvaartmaatschappij is de groei in juli voornamelijk te danken aan de langeafstandsvluchten naar Afrika en de Verenigde Staten. Sinds juni vliegt de maatschappij ook naar Washington, en op de bestaande Afrikaanse bestemmingen werd de frequentie verhoogd. "Door deze gevoelige capaciteitsuitbreiding van het langeafstandsnetwerk daalde, zoals verwacht werd in de aanloopfase, de algemene bezettingsgraad lichtjes", van 78,6 procent een jaar eerder tot 76,4 procent in juli 2013, deelt het bedrijf vrijdag mee. Voor de Europese vluchten steeg de bezettingsgraad met 2,4 procentpunt tot 78,8 procent. De cijfers zijn exclusief de chartervluchten die de luchtvaartmaatschappij uitvoert. "Voor deze charteractiviteit was juli een topmaand", luidt het. (Belga/BO)