Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

De vijver van bekwame vrouwen is te klein, vrouwen zouden degraderen tot excuustruzen. Het waren dé argumenten tegen vrouwenquota voor de raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven toen de federale overheid ze in 2011 oplegde.

Nu, drieënhalf jaar later, blijken die argumenten niet te kloppen. Dat toont een studie van de Universiteit Hasselt aan die donderdag op een internationaal congres over gelijke kansen in Antwerpen wordt voorgesteld. Niet alleen waren er wel voldoende bekwame vrouwen, de bestuurders zijn blij met wat die vrouwen teweegbrachten.

De beursgenoteerde bedrijven in België moeten (afhankelijk van onder meer hun grootte) tegen 2017 of 2019 minstens één derde (en hoogstens twee derde) vrouwen in hun raden van bestuur tellen.

(Belga/RR)

Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad. De vijver van bekwame vrouwen is te klein, vrouwen zouden degraderen tot excuustruzen. Het waren dé argumenten tegen vrouwenquota voor de raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven toen de federale overheid ze in 2011 oplegde. Nu, drieënhalf jaar later, blijken die argumenten niet te kloppen. Dat toont een studie van de Universiteit Hasselt aan die donderdag op een internationaal congres over gelijke kansen in Antwerpen wordt voorgesteld. Niet alleen waren er wel voldoende bekwame vrouwen, de bestuurders zijn blij met wat die vrouwen teweegbrachten. De beursgenoteerde bedrijven in België moeten (afhankelijk van onder meer hun grootte) tegen 2017 of 2019 minstens één derde (en hoogstens twee derde) vrouwen in hun raden van bestuur tellen.(Belga/RR)