Vlaanderen heeft talent in zijn internet-, communicatie- en technologiesector, maar te weinig starters slagen erin internationaal door te breken en zelfstandig te groeien. Hoe keer je die trend om en hou je meer waarde in Vlaanderen?

Op die vraag wil Fast-Track Funding Flanders een antwoord geven. Het is een initiatief van het IBBT, het interuniversitaire onderzoekscentrum voor informatica en communicatie, samen met Europe Unlimited (een privaat netwerkinginitiatief onder voorzitterschap van Piet Serrure), Xelerator (het vroegere International Business Accelerator van Rick Salmon en anderen) en WON (een merkenconsulent uit Zoersel, opgericht door de Canadees John Lindsay).

Tussen oktober 2011 en april 2012 krijgen geselecteerde jonge bedrijven gratis coaching van "ervaren ondernemers en internationale investeringsexperts" om investeerders te zoeken.
Doel is om minstens een derde van de kandidaten aan financiering te helpen, zegt het IBBT in een mededeling.

De vorige editie van Fast-Track Funding Flanders bracht in 2010 een aantal van hun poulains in beeld op het Benelux Venture Forum. Daaronder MuseScore.com, DHE Media en 8Seconds. 8Seconds (optimalisering van e-mail campagnes) en Gatewing (landmeting met onbemande vliegtuigjes) kregen kort na hun presentaties vers kapitaal, zegt CEO William Stevens van Europe Unlimited.

Kandidaturen kunnen nog ingestuurd worden tot 23 september. "Inderdaad korte termijn", zegt Jan Coppens van het IBBT. "We hebben het bericht wel al een tweetal weken geleden op onze website gezet".

Bruno Leijnse

Vlaanderen heeft talent in zijn internet-, communicatie- en technologiesector, maar te weinig starters slagen erin internationaal door te breken en zelfstandig te groeien. Hoe keer je die trend om en hou je meer waarde in Vlaanderen? Op die vraag wil Fast-Track Funding Flanders een antwoord geven. Het is een initiatief van het IBBT, het interuniversitaire onderzoekscentrum voor informatica en communicatie, samen met Europe Unlimited (een privaat netwerkinginitiatief onder voorzitterschap van Piet Serrure), Xelerator (het vroegere International Business Accelerator van Rick Salmon en anderen) en WON (een merkenconsulent uit Zoersel, opgericht door de Canadees John Lindsay). Tussen oktober 2011 en april 2012 krijgen geselecteerde jonge bedrijven gratis coaching van "ervaren ondernemers en internationale investeringsexperts" om investeerders te zoeken. Doel is om minstens een derde van de kandidaten aan financiering te helpen, zegt het IBBT in een mededeling. De vorige editie van Fast-Track Funding Flanders bracht in 2010 een aantal van hun poulains in beeld op het Benelux Venture Forum. Daaronder MuseScore.com, DHE Media en 8Seconds. 8Seconds (optimalisering van e-mail campagnes) en Gatewing (landmeting met onbemande vliegtuigjes) kregen kort na hun presentaties vers kapitaal, zegt CEO William Stevens van Europe Unlimited. Kandidaturen kunnen nog ingestuurd worden tot 23 september. "Inderdaad korte termijn", zegt Jan Coppens van het IBBT. "We hebben het bericht wel al een tweetal weken geleden op onze website gezet". Bruno Leijnse