De datacentra worden volgens de Californische groep "volledig geautomatiseerd en gestandardiseerd". Daardoor plant HP om 9.000 banen te schrappen, gespreid over meerdere jaren.

Volgens een persbericht gebeurt dat "om te herinvesteren in groei en de aandeelhouderswaarde te verbeteren". Van de 9.000 banen die op de tocht staan, zouden er mogelijk 6.000 een andere bestemming krijgen. Het bedrijf voegt eraan toe dat de verschuivingen binnen het personeelsbestand zal verschillen van land tot land. HP telt wereldwijd 304.000 werknemers.

De datacentra worden volgens de Californische groep "volledig geautomatiseerd en gestandardiseerd". Daardoor plant HP om 9.000 banen te schrappen, gespreid over meerdere jaren. Volgens een persbericht gebeurt dat "om te herinvesteren in groei en de aandeelhouderswaarde te verbeteren". Van de 9.000 banen die op de tocht staan, zouden er mogelijk 6.000 een andere bestemming krijgen. Het bedrijf voegt eraan toe dat de verschuivingen binnen het personeelsbestand zal verschillen van land tot land. HP telt wereldwijd 304.000 werknemers.