De focus lag de voorbije maanden vaak op de cafés en restaurants die andermaal de dupe zijn van de stijgende besmettingen. Maar een studie van Horeca Vlaanderen toont aan dat zeker ook de hotels, logies, feestzalen en cateraars dus een horrorjaar beleven.

In de eerste negen maanden van dit jaar leden ze samen al voor 1,5 miljard euro omzetverlies en het laatste kwartaal oogt niet fraaier.

Daar waar de sector van de hotels in ons land vorig jaar van januari tot en met september nog bijna 1,7 miljard euro omzet haalde, waren er nu slechts 846 miljoen euro inkomsten ofwel amper de helft.

En hoewel hun omzetverlies met 36 procent in de eerste negen maanden iets beperkter blijft dan bij de hoteliers, zien ook de cateraars af. Zij zagen de omzet dalen van 1,8 miljard euro tot 1,15 miljoen.

'Hotels en logies, feestzalen en cateraars lijden vaak nog meer dan andere horecazaken, terwijl ze minder steun krijgen', aldus Horeca Vlaanderen in Het Laatste Nieuws.

De focus lag de voorbije maanden vaak op de cafés en restaurants die andermaal de dupe zijn van de stijgende besmettingen. Maar een studie van Horeca Vlaanderen toont aan dat zeker ook de hotels, logies, feestzalen en cateraars dus een horrorjaar beleven. In de eerste negen maanden van dit jaar leden ze samen al voor 1,5 miljard euro omzetverlies en het laatste kwartaal oogt niet fraaier.Daar waar de sector van de hotels in ons land vorig jaar van januari tot en met september nog bijna 1,7 miljard euro omzet haalde, waren er nu slechts 846 miljoen euro inkomsten ofwel amper de helft. En hoewel hun omzetverlies met 36 procent in de eerste negen maanden iets beperkter blijft dan bij de hoteliers, zien ook de cateraars af. Zij zagen de omzet dalen van 1,8 miljard euro tot 1,15 miljoen. 'Hotels en logies, feestzalen en cateraars lijden vaak nog meer dan andere horecazaken, terwijl ze minder steun krijgen', aldus Horeca Vlaanderen in Het Laatste Nieuws.