Horecabedrijven raken niet verkocht

18/08/13 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:16

Bron: Trends

Horecaondernemers raken hun zaak niet verkocht of verhuurd. Onder meer door het huidige economische klimaat, maar ook door de onduidelijke toekomst voor horecaondernemers

Horecabedrijven raken niet verkocht

© AFP

Horecaondernemers die hun zaak willen verkopen of verhuren, moeten steeds langer wachten op kandidaat-overnemers of zien zich steeds vaker gedwongen hun vraagprijs te verlagen. "Het aanbod is groter dan de vraag", zegt Gerrit Budts, woordvoerder van Horeca Vlaanderen, in De Zondag.

Volgens Budts heeft dat te maken met het huidige economische klimaat, maar is er ook een onduidelijke toekomst voor horecaondernemers. "De geregistreerde kassa wordt ingevoerd en heel wat ondernemers verkopen hun zaak omdat ze heel die aanpassing niet willen meemaken. Daardoor kijken veel investeerders de kat uit de boom", aldus Budts.

Ook veroorzaken de huurprijzen problemen. "De huurprijzen blijven hoog of stijgen zelfs terwijl de omzet voor veel horecaondernemers gelijk gebleven of gedaald is. Een laatste pijnpunt zijn de banken die tegenwoordig zeer moeilijk doen om leningen toe te staan. Al die factoren samen creëren een onevenwicht." (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners