Een groep van honderd grote Chinese bedrijven staan klaar om zich op korte termijn in België te vestigen als uitvalsbasis voor de Europese markt. Vlaams minister-president Kris Peeters reageert verheugd. Het was Feng Jun, CEO van elektronicabedrijf Aigo Digital Technology en stichter van Aigo Entrepreneurs Alliance (AEA), die het nieuws aan vicepremier Vincent Van Quickenborne bevestigde op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.

Peeters benadrukt dat er sinds geruime tijd contacten waren tussen Feng Jun en Flanders Investment & Trade (FIT) en dat aan dit project al twee jaar hard gewerkt wordt. Hij is "verheugd dat de intensieve contacten van de afgelopen twee jaar goed onthaald zijn" en hoopt dat er "vrij snel een positieve beslissing voor een vestiging in Vlaanderen genomen zal worden".

Eind vorig jaar kwam een groep Chinese zakenlui op prospectiereis naar Europa. Ze werden in Vlaanderen begeleid door FIT en zijn toen ontvangen door het kabinet van de Vlaams minister-president. Er zijn hen toen volgens Peeters verschillende Vlaamse projecten voorgesteld die aan hun noden kunnen tegemoetkomen voor een uitvalsbasis in Europa.

Peeters vindt het voor Vlaanderen en haar havens "enorm belangrijk" als draaischijf voor de Europees-Chinese handel te kunnen fungeren. De Vlaams minister-president ziet ook kansen voor het creëren van werkgelegenheid bij het marktklaar maken van Chinese producten voor de Europese markt, en voor de Vlaamse export naar China. (Belga)

Een groep van honderd grote Chinese bedrijven staan klaar om zich op korte termijn in België te vestigen als uitvalsbasis voor de Europese markt. Vlaams minister-president Kris Peeters reageert verheugd. Het was Feng Jun, CEO van elektronicabedrijf Aigo Digital Technology en stichter van Aigo Entrepreneurs Alliance (AEA), die het nieuws aan vicepremier Vincent Van Quickenborne bevestigde op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Peeters benadrukt dat er sinds geruime tijd contacten waren tussen Feng Jun en Flanders Investment & Trade (FIT) en dat aan dit project al twee jaar hard gewerkt wordt. Hij is "verheugd dat de intensieve contacten van de afgelopen twee jaar goed onthaald zijn" en hoopt dat er "vrij snel een positieve beslissing voor een vestiging in Vlaanderen genomen zal worden". Eind vorig jaar kwam een groep Chinese zakenlui op prospectiereis naar Europa. Ze werden in Vlaanderen begeleid door FIT en zijn toen ontvangen door het kabinet van de Vlaams minister-president. Er zijn hen toen volgens Peeters verschillende Vlaamse projecten voorgesteld die aan hun noden kunnen tegemoetkomen voor een uitvalsbasis in Europa. Peeters vindt het voor Vlaanderen en haar havens "enorm belangrijk" als draaischijf voor de Europees-Chinese handel te kunnen fungeren. De Vlaams minister-president ziet ook kansen voor het creëren van werkgelegenheid bij het marktklaar maken van Chinese producten voor de Europese markt, en voor de Vlaamse export naar China. (Belga)