Er zou een probleem zijn met de airbag bij vijf modellen die in 2001 en 2002 voornamelijk werden verkocht in de Verenigde Staten en Canada.
.
Honda, de op een na grootste autoproducent van Japan, wil 437.763 auto's onderwerpen aan een inspectie. Het bedrijf erkende dat al één persoon om het leven is gekomen door een defecte airbag. Elf mensen raakten al gewond.

Bij Honda zijn vroeger al fouten gemaakt met de installatie van airbagsystemen. De autobouwer organiseerde in november 2008 voor het eerst een terugroepactie voor vierduizend auto's. In de zomer van 2009 werden daar 440.000 auto's aan toegevoegd. In totaal heeft Honda nu dus bijna een miljoen auto's teruggeroepen
als gevolg van het airbagprobleem.

In januari kondigde Honda nog een terughaalactie aan voor ongeveer 646.000 auto's die kampen met defecten in de raambediening.

Concurrent Toyota maakte eerder op de dag bekend dat het wereldwijd 437.000 hybride auto's naar de garage wil halen wegens problemen met de remmen, waaronder voertuigen van het paradepaard de Prius.

Er zou een probleem zijn met de airbag bij vijf modellen die in 2001 en 2002 voornamelijk werden verkocht in de Verenigde Staten en Canada. . Honda, de op een na grootste autoproducent van Japan, wil 437.763 auto's onderwerpen aan een inspectie. Het bedrijf erkende dat al één persoon om het leven is gekomen door een defecte airbag. Elf mensen raakten al gewond. Bij Honda zijn vroeger al fouten gemaakt met de installatie van airbagsystemen. De autobouwer organiseerde in november 2008 voor het eerst een terugroepactie voor vierduizend auto's. In de zomer van 2009 werden daar 440.000 auto's aan toegevoegd. In totaal heeft Honda nu dus bijna een miljoen auto's teruggeroepen als gevolg van het airbagprobleem. In januari kondigde Honda nog een terughaalactie aan voor ongeveer 646.000 auto's die kampen met defecten in de raambediening. Concurrent Toyota maakte eerder op de dag bekend dat het wereldwijd 437.000 hybride auto's naar de garage wil halen wegens problemen met de remmen, waaronder voertuigen van het paradepaard de Prius.