De nettowinst ging in vergelijking met vorig jaar met 4,4 procent omhoog naar 1,9 miljard euro. Daarmee lag de winst aanzienlijk hoger dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op 1,5 miljard euro. BNP hoefde ook minder geld opzij te leggen voor slechte leningen. De totale baten van de Franse bank namen met ruim 4 procent toe naar 11,3 miljard euro.

In België - waar de Franse bank in retailbankieren actief is met BNP Paribas Fortis - stegen de kredieten in het eerste kwartaal met 4,7 procent. De deposito's stegen 3,8 procent, met name dankzij de sterke groei van de zichtrekeningen. Voor belastingen leverde dat een resultaat op van 96 miljoen euro: 9,5 procent meer dan een jaar eerder.

Topman Jean-Laurent Bonnafé sprak van goede prestaties van BNP in het eerste kwartaal, waarbij de balans van de bank zeer solide is.

De nettowinst ging in vergelijking met vorig jaar met 4,4 procent omhoog naar 1,9 miljard euro. Daarmee lag de winst aanzienlijk hoger dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op 1,5 miljard euro. BNP hoefde ook minder geld opzij te leggen voor slechte leningen. De totale baten van de Franse bank namen met ruim 4 procent toe naar 11,3 miljard euro. In België - waar de Franse bank in retailbankieren actief is met BNP Paribas Fortis - stegen de kredieten in het eerste kwartaal met 4,7 procent. De deposito's stegen 3,8 procent, met name dankzij de sterke groei van de zichtrekeningen. Voor belastingen leverde dat een resultaat op van 96 miljoen euro: 9,5 procent meer dan een jaar eerder. Topman Jean-Laurent Bonnafé sprak van goede prestaties van BNP in het eerste kwartaal, waarbij de balans van de bank zeer solide is.