Japan Airlines heeft bij Airbus 31 vliegtuigen van het type A350 besteld, goed voor een bedrag van bijna 9,5 miljard dollar (circa 7 miljard euro). Japan Airlines is een nieuwe klant voor Airbus. De luchtvaartmaatschappij gebruikte tot dusver voor lange afstanden uitsluitend vliegtuigen van aarstrivaal Boeing.

De keuze van Japan Airlines (JAL) voor de A350 volgt op allerlei problemen met de 787 Dreamliner van Boeing, die 3 jaar vertraging opliep en eerder dit jaar wereldwijd aan de grond werd gehouden door mankementen aan de accu's.

'Dit is voor Airbus de grootste order voor de A350 van dit jaar en de grootste ooit van een Japanse luchtvaartmaatschappij,' aldus een verheugde CEO van Airbus Fabrice Bregier. JAL heeft bovendien een optie genomen op nog eens 25 vliegtuigen.

Vergelijken

Ook All Nippon Airways (ANA), de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan, is in de markt voor nieuwe toestellen. Het bedrijf zei vorige maand toestellen van Airbus en Boeing met elkaar te vergelijken en 'binnenkort' met een beslissing te komen.

Voordeliger

De eerste A350 wordt volgend jaar in gebruik genomen. De grootste variant, de A350-1000, staat voor 2017 op de rol. Volgens Airbus is dat toestel 25 procent voordeliger dan Boeings 777-300ER.

Marktaandeel

Airbus verwierf recent al marktaandeel in Japan door toestellen te leveren aan de prijsvechters Peach Aviation en Jetstar.

De vloot van JAL bestaat momenteel voor 78 procent uit Boeings. Daarnaast gebruikt de luchtvaartmaatschappij toestellen van het Braziliaanse Embraer, het Canadese Bombardier en het Zweedse Saab. Bij ANA is 84 procent van de vloot afkomstig van Boeing.

Japan Airlines heeft bij Airbus 31 vliegtuigen van het type A350 besteld, goed voor een bedrag van bijna 9,5 miljard dollar (circa 7 miljard euro). Japan Airlines is een nieuwe klant voor Airbus. De luchtvaartmaatschappij gebruikte tot dusver voor lange afstanden uitsluitend vliegtuigen van aarstrivaal Boeing. De keuze van Japan Airlines (JAL) voor de A350 volgt op allerlei problemen met de 787 Dreamliner van Boeing, die 3 jaar vertraging opliep en eerder dit jaar wereldwijd aan de grond werd gehouden door mankementen aan de accu's. 'Dit is voor Airbus de grootste order voor de A350 van dit jaar en de grootste ooit van een Japanse luchtvaartmaatschappij,' aldus een verheugde CEO van Airbus Fabrice Bregier. JAL heeft bovendien een optie genomen op nog eens 25 vliegtuigen. Vergelijken Ook All Nippon Airways (ANA), de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan, is in de markt voor nieuwe toestellen. Het bedrijf zei vorige maand toestellen van Airbus en Boeing met elkaar te vergelijken en 'binnenkort' met een beslissing te komen. Voordeliger De eerste A350 wordt volgend jaar in gebruik genomen. De grootste variant, de A350-1000, staat voor 2017 op de rol. Volgens Airbus is dat toestel 25 procent voordeliger dan Boeings 777-300ER. Marktaandeel Airbus verwierf recent al marktaandeel in Japan door toestellen te leveren aan de prijsvechters Peach Aviation en Jetstar. De vloot van JAL bestaat momenteel voor 78 procent uit Boeings. Daarnaast gebruikt de luchtvaartmaatschappij toestellen van het Braziliaanse Embraer, het Canadese Bombardier en het Zweedse Saab. Bij ANA is 84 procent van de vloot afkomstig van Boeing.