Reizigers krijgen de raad om voor vertrek naar de luchthaven de vluchtinformatie te checken.

"De passagiers met bestemming Hamburg en Berlijn geraken ter plaatse. Die vluchten worden uitgevoerd met toestellen van Brussels Airlines en gaan onverminderd door. Richting Frankfurt en München wordt met toestellen van Lufthansa zelf gevlogen en daar kunnen wel vluchten afgelast worden. Hoeveel en welke vluchten dat zijn, is niet te voorspellen. De vluchtinformatie checken voor vertrek is de boodschap. Wie op een Duitse luchthaven nog een aansluiting moet halen naar een verdere bestemming, neemt best contact op met Lufthansa", klinkt het bij Brussels Airport.

4000 piloten leggen het werk neer

Circa 4.000 piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben zoals aangekondigd zondagavond het werk neergelegd. De actie duurt tot donderdagavond.

De pilotenvakbond Cockpit eist van Lufthansa garanties voor de werkgelegenheid. Volgens de vakbond doet de maatschappij steeds vaker beroep op buitenlandse piloten die voor een lager loon vliegen.

De stakingsactie dreigt Lufthansa tientallen miljoenen euro's te kosten.

Tweederde van de vluchten van Lufthansa zou moeten geannuleerd worden. Lufthansa voert normaal zo'n 1.800 vluchten per dag uit. Daarvan zullen er naar verwachting 1.200 geschrapt worden. De overige 600 zouden volgens schema vliegen.

Maandagochtend waren vooral binnenlandse vluchten getroffen, maar ook enkele internationale verbindingen.

Lufthansa neemt ondertussen gerechtelijke stappen tegen de staking van de piloten. Bij de arbeidsrechtbank in Frankfurt werd een verzoek ingediend om de stakingsactie te laten stopzetten. De staking is "buiten proporties", aldus de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Reizigers krijgen de raad om voor vertrek naar de luchthaven de vluchtinformatie te checken."De passagiers met bestemming Hamburg en Berlijn geraken ter plaatse. Die vluchten worden uitgevoerd met toestellen van Brussels Airlines en gaan onverminderd door. Richting Frankfurt en München wordt met toestellen van Lufthansa zelf gevlogen en daar kunnen wel vluchten afgelast worden. Hoeveel en welke vluchten dat zijn, is niet te voorspellen. De vluchtinformatie checken voor vertrek is de boodschap. Wie op een Duitse luchthaven nog een aansluiting moet halen naar een verdere bestemming, neemt best contact op met Lufthansa", klinkt het bij Brussels Airport. 4000 piloten leggen het werk neerCirca 4.000 piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben zoals aangekondigd zondagavond het werk neergelegd. De actie duurt tot donderdagavond. De pilotenvakbond Cockpit eist van Lufthansa garanties voor de werkgelegenheid. Volgens de vakbond doet de maatschappij steeds vaker beroep op buitenlandse piloten die voor een lager loon vliegen. De stakingsactie dreigt Lufthansa tientallen miljoenen euro's te kosten. Tweederde van de vluchten van Lufthansa zou moeten geannuleerd worden. Lufthansa voert normaal zo'n 1.800 vluchten per dag uit. Daarvan zullen er naar verwachting 1.200 geschrapt worden. De overige 600 zouden volgens schema vliegen. Maandagochtend waren vooral binnenlandse vluchten getroffen, maar ook enkele internationale verbindingen. Lufthansa neemt ondertussen gerechtelijke stappen tegen de staking van de piloten. Bij de arbeidsrechtbank in Frankfurt werd een verzoek ingediend om de stakingsactie te laten stopzetten. De staking is "buiten proporties", aldus de Duitse luchtvaartmaatschappij.