Hotelketen Hilton Worldwide bereidt zich voor op een beursgang. Dat meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Investeringsmaatschappij Blackstone, die Hilton in 2007 van de beurs haalde, zou inmiddels diverse banken hebben aangesteld om een beursgang voor te bereiden.

Het is nog niet duidelijk hoe groot het belang is dat de investeerders zouden willen verkopen en op welke opbrengst wordt gemikt. Blackstone betaalde in 2007 ruim 18 miljard dollar voor het hotelbedrijf.

Eerder dit jaar gaf Blackstone aan dat Hilton de grootste investering is van Blackstone en dat het bedrijfsresultaat van de hotelketen in de eerste 6 maanden van dit jaar met 17 procent toenam. (Belga/EE)

Hotelketen Hilton Worldwide bereidt zich voor op een beursgang. Dat meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Investeringsmaatschappij Blackstone, die Hilton in 2007 van de beurs haalde, zou inmiddels diverse banken hebben aangesteld om een beursgang voor te bereiden. Het is nog niet duidelijk hoe groot het belang is dat de investeerders zouden willen verkopen en op welke opbrengst wordt gemikt. Blackstone betaalde in 2007 ruim 18 miljard dollar voor het hotelbedrijf. Eerder dit jaar gaf Blackstone aan dat Hilton de grootste investering is van Blackstone en dat het bedrijfsresultaat van de hotelketen in de eerste 6 maanden van dit jaar met 17 procent toenam. (Belga/EE)