De nieuwe afvloeiingen zouden zo'n 2,7 miljard dollar aan besparingen moeten opleveren.

Op 1 november splitst het bedrijf zich op, in een pc- en printerdivisie en een afdeling voor diensten aan ondernemingen. Het zou in die laatste activiteit (Hewlett-Packard Enterprise) zijn dat de banen zullen verdwijnen. De bijna 30.000 jobs vertegenwoordigen zo'n 10 procent van het personeelsbestand. Vooral in de landen met hoge personeelskosten ("high cost countries") zouden er banen verdwijnen, terwijl er in de lageloonlanden banen kunnen bijkomen.

Finaal zullen de diensten aan bedrijven vanuit minder locaties ter wereld worden aangeboden, aldus een mededeling.

Het gaat om het zoveelste banenverlies bij de Amerikaanse onderneming: de herstructurering uit 2012 waarbij wereldwijd 55.000 banen werden geschrapt is nog maar pas afgerond. HP stelt in België 1.600 mensen tewerk.

Lekkende badkuip

CEO Meg Whitman had het in een beeldrijke mededeling over een lekkende badkuip, waarin het lek moet gedicht worden vooraleer er weer groei kan komen. "We zullen de wind van verandering beter opvolgen, zodat we sneller van koers kunnen veranderen".

Het doel is, zei ze, om Enterprise te doen ophouden met krimpen. Ze wordt zelf CEO van HP Enterprise, en wordt ook voorzitter van de raad van bestuur bij de computer- en printertak van het bedrijf.

(Belga/RR)

De nieuwe afvloeiingen zouden zo'n 2,7 miljard dollar aan besparingen moeten opleveren. Op 1 november splitst het bedrijf zich op, in een pc- en printerdivisie en een afdeling voor diensten aan ondernemingen. Het zou in die laatste activiteit (Hewlett-Packard Enterprise) zijn dat de banen zullen verdwijnen. De bijna 30.000 jobs vertegenwoordigen zo'n 10 procent van het personeelsbestand. Vooral in de landen met hoge personeelskosten ("high cost countries") zouden er banen verdwijnen, terwijl er in de lageloonlanden banen kunnen bijkomen. Finaal zullen de diensten aan bedrijven vanuit minder locaties ter wereld worden aangeboden, aldus een mededeling. Het gaat om het zoveelste banenverlies bij de Amerikaanse onderneming: de herstructurering uit 2012 waarbij wereldwijd 55.000 banen werden geschrapt is nog maar pas afgerond. HP stelt in België 1.600 mensen tewerk.CEO Meg Whitman had het in een beeldrijke mededeling over een lekkende badkuip, waarin het lek moet gedicht worden vooraleer er weer groei kan komen. "We zullen de wind van verandering beter opvolgen, zodat we sneller van koers kunnen veranderen". Het doel is, zei ze, om Enterprise te doen ophouden met krimpen. Ze wordt zelf CEO van HP Enterprise, en wordt ook voorzitter van de raad van bestuur bij de computer- en printertak van het bedrijf.(Belga/RR)